ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Δύο γυναίκες ύποπτες για την επίθεση αυτοκτονίας

Νιγηρία: Δύο γυναίκες ύποπτες για την επίθεση αυτοκτονίας

Δύο γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας φέρονται να ευθύνονται για την επίθεση που είχε στόχο σήμερα (2/2) την προεκλογική συγκέντρωση του Νιγηριανού προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν.

Η επίθεση έγινε λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και ενώ ο Τζόναθαν είχε αποχωρήσει. Οι υπηρεσίες διάσωσης έκαναν λόγο για περίπου 20 τραυματίες. «Απομακρύναμε τις σορούς δύο γυναικών, πιστεύουμε ότι πρόκειται για τις βομβίστριες αυτοκτονίας που ευθύνονται για την έκρηξη» στην πόλη Γκόμπε, δήλωσε ένα μέλος των σωστικών συνεργείων.

«Η μία από αυτές είχε κομματιαστεί (...) 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη και λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο», πρόσθεσε. Ο Τζόναθαν, που είναι για μια ακόμη φορά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Φεβρουαρίου, βρισκόταν στην πόλη Γκόμπε πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας για να συναντήσει μέλη του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση της αυτοκινητοπομπής του προέδρου από τον χώρο στάθμευση του σταδίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Μια πηγή από το νοσοκομείο του Γκόμπε και ένας αξιωματούχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που βρισκόταν στο σημείο έκαναν λόγο για ίδιο αριθμό τραυματιών.
«Δύο σοροί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπως και 18 τραυματίες από την έκρηξη στο στάδιο», δήλωσε η πηγή από το νοσοκομείο. «Οι σοροί ανήκαν σε γυναίκες», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις