ΚΟΣΜΟΣ

Καμερούν: Μαχητές της Μπόκο Χαράμ σφάγιασαν αμάχους

Καμερούν: Μαχητές της Μπόκο Χαράμ σφάγιασαν αμάχους

Περισσότερους από 100 αμάχους σκότωσαν οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ σε έφοδο τους στο χωριό Φοτοκόλ του βόρειου Καμερούν.

Oι μαχητές της Μπόκο Χαράμ σκοτώσαν περισσότερους από 100 ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας εφόδου εναντίον της πόλης Φοτοκόλ στο βόρειο Καμερούν, όπου σφάγιασαν κατοίκους εισβάλλοντας μέσα στα σπίτια τους και σε ένα τέμενος, γνωστοποίησε απόψε ένας επικεφαλής της δημοτικής αρχής.

«Οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ εισέβαλαν στο Φοτοκόλ όπου έφθασαν από το Γκαμπόρου νωρίς το πρωί και σκότωσαν περισσότερους από 100 ανθρώπους μέσα σε ένα τέμενος, μέσα στα σπίτια τους, ενώ πυρπόλησαν τις περιουσίες τους» είπε ο άνδρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters.

Οι μαχητές της οργάνωσης σκότωσαν έναν από τους γιους του κατά τη διάρκεια της επιδρομής, προσέθεσε ο ίδιος, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, ωστόσο, η Μπόκο Χαράμ μέτρησε τις δικές της απώλειες, καθώς σε σφοδρές συγκρούσεις με τις ένοπλες δυνάμεις του Καμερούν, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 50 μαχητές της.