ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Θρίαμβος των Κούρδων επί του Ισλαμικού Κράτους στα Βόρεια

Συρία: Θρίαμβος των Κούρδων επί του Ισλαμικού Κράτους στα Βόρεια

Είκοσι χωριά της βορειοανατολικής επαρχίας Χασάκα απελευθέρωσαν οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας) πραγματοποίησαν την επιχείρηση αυτή κατά του Ισλαμικού Κράτους σε συντονισμό με τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Χθες βράδυ, οι YPG πραγματοποίησαν έφοδο για να ανακτήσουν τον έλεγχο των θέσεων του ΙΚ στην πόλη Ταλ Χαμίς που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Στη συνέχεια, "κατάφεραν να προελάσουν και να ανακτήσουν τον έλεγχο είκοσι χωριών, αγροκτημάτων και συνοικισμών της περιοχής".

Τουλάχιστον 12 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες.

«Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις των YPG τον τελευταίο καιρό», είπε ο Νεουάφ Χαλίλ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD, το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα στη Συρία). Είναι έτοιμες να πολεμήσουν το ΙΚ όπου κι αν είναι "από την (κουρδική περιοχή της) Ροζάβα έως την υπόλοιπη Συρία".

Το ΙΚ επωφελήθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια για να καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της χώρας, όπως και του Ιράκ και να ανακηρύξει τις περιοχές αυτές "χαλιφάτο".

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις