ΚΟΣΜΟΣ

Βούβαλος σκόρπισε τον τρόμο στη Μανίλα

Βούβαλος σκόρπισε τον τρόμο στη Μανίλα

Γνώριζε από πρώτο... κέρατο ότι οι πιθανότητες να διαφύγει της σφαγής ήταν ελάχιστες. Είπε, όμως, να κάνει την προσπάθειά του και στη χειρότερη περίπτωση, να «φύγει» με το κεφάλι ψηλά.

Ο λόγος για έναν βούβαλο ηλικίας 3 ετών και βάρους σχεδόν μισού τόνου που αφού τραυμάτισε με τα κέρατά του δύο κρεοπώλες μέσα σε σφαγείο στις Φιλιππίνες, δραπέτευσε, επιδόθηκε σε μία φρενήρη κούρσα στους δρόμους της πρωτεύουσας Μανίλα και τρομοκράτησε εκατοντάδες ανθρώπους.

«Έτρεξα, όμως ο βούβαλος ήταν ταχύτερος από εμένα. Με εκσφενδόνισε στον αέρα με τα κέρατά του και όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου, βρισκόμουν στο νοσοκομείο όπου μου είχαν κάνει ράμματα» δήλωσε ένας από τους κρεοπώλες, ο Τζονέτ Ρουφίνο, πρώτο θύμα του τεράστιου βοοειδούς.

«Στα 14 χρόνια που εργάζομαι είναι η πρώτη φορά που μου επιτίθεται ένα ζώο», προσέθεσε ο 35χρονος, στον οποίο οι γιατροί έκαναν 14 ράμματα στους γλουτούς του.

Ο βούβαλος το έσκασε κατά τη μεταφορά του με φορτηγό σε ένα σφαγείο στο κέντρο της Μανίλας και άρχισε να κυνηγά τους κρεοπώλες, περιέγραψε ένας αστυνομικός.

Κατόπιν άρχισε να τρέχει στους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της Μανίλα, τραυματίζοντας με τα κέρατά του έναν περαστικό προτού φθάσει σε μία επιχειρηματική συνοικία, το Κουμπάο, έχοντας διασχίσει απόσταση 1 χιλιομέτρου.

Έπειτα, σύμφωνα με τον αστυνομικό, εισέβαλε στην αίθουσα υποδοχής ενός ξενοδοχείου και αναποδογύρισε τα έπιπλα προτού ορμήσει σε ένα τηλεφωνικό κέντρο, χωρίς, πάντως, να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό.

Οι Αρχές κατάφεραν να σταματήσουν την φρενήρη κούρσα του έπειτα από 2 ώρες και ο βούβαλος, που πάλεψε για την ελευθερία του, θα οδηγηθεί ξανά στο σφαγείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις