ΚΟΣΜΟΣ

Μαλδίβες: Δεκατρία χρόνια φυλάκιση στον πρώην πρόεδρο Νασίντ

Μαλδίβες: Δεκατρία χρόνια φυλάκιση στον πρώην πρόεδρο Νασίντ

Σε 13 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος των Μαλδίβων, Μοχάμεντ Νασίντ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της τρομοκρατίας επειδή το 2012 και ενώ βρισκόταν στην εξουσία, διέταξε τη σύλληψη ενός δικαστή.

«Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια για τις κατηγορίες της τρομοκρατίας», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, Χαμίντ Αμπντούλ Γκαφούρ. Ένας αξιωματούχος του γραφείου του προέδρου Αμπντάλα Γιαμίν, επιβεβαίωσε την ποινή.

«Αποδεικτικά στοιχεία της κατηγορούσας αρχής αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Νασίντ διέταξε τη σύλληψη του επικεφαλής δικαστή ή την δραστική απαγωγή και κράτησή του στο νησί Γκιριφούσι», δήλωσε ο δικαστής Αμπντούλα Ντίντι.

Σε δήλωσή του στο δικαστήριο, ο Νασίντ κάλεσε τους υποστηρικτές του να ξεχυθούν στους δρόμους εις ένδειξη διαμαρτυρίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους σας σήμερα να παραμείνετε θαρραλέοι και δυνατοί, να έρθετε αντιμέτωποι με τη δικτατορική εξουσία του καθεστώτος αυτού, να αλλάξετε αυτή την κυβέρνηση και να εργαστείτε για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού», αναφέρεται στο κείμενο που εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης.