ΚΟΣΜΟΣ

Νέοι αποκεφαλισμοί από το Ισλαμικό Κράτος

Νέοι αποκεφαλισμοί από το Ισλαμικό Κράτος

Ακάθεκτοι συνεχίζουν τους αποκεφαλισμούς οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, με τέσσερις άνδρες που είχαν στρατολογηθεί εθελοντικά στις δυνάμεις που μάχονται την οργάνωση στο Ιράκ, να αποτελούν τα πιο πρόσφατα θύματά τους.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, απεικονίζονται τέσσερις άνδρες, γονατισμένοι σε ερημικό δρόμο έχοντας ακριβώς πίσω τους τους μελλοντικούς δήμιους τους.

Οι λεζάντες αναφέρουν ότι οι εκτελέσεις έγιναν στην επαρχία Σαλαχεντίν, όπου ο ιρακινός στρατός και η αστυνομία, με την υποστήριξη συμμαχικών πολιτοφυλακών, άρχισαν πριν από δύο εβδομάδες ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την ανακατάληψη από το ΙΚ της πόλης Τικρίτ.

Το ακριβές σημείο όπου ελήφθησαν οι φωτογραφίες δεν διευκρινίζεται και η αυθεντικότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Μετά την ταχεία επέλαση της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στο βόρειο και δυτικό Ιράκ πριν από εννέα μήνες, απέναντι σε έναν υπό διάλυση στρατό, το ΙΚ επιβάλλει το δικό του νόμο και αυξάνει τις ωμότητες στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό του, όπως και στα εδάφη που έχει καταλάβει στη γειτονική Συρία.

Σχετικές ειδήσεις