ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σάλος από το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά αφροαμερικανού (video & pics)

ΗΠΑ: Σάλος από το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά αφροαμερικανού (video & pics)

Έντονη δυσφορία και οργισμένες διαδηλώσεις έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα νέο περιστατικό αστυνομικής αγριότητας με θύμα και πάλι έναν αφροαμερικανό.

Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο παρουσιάζει τον νεαρό φοιτητή πεσμένο στο πεζοδρόμιο με πρόσωπο που αιμορραγεί. Αστυνομικοί από πάνω του προσπαθούν με τη βία να τον ακινητοποιήσουν ενώ το παιδί ουρλιάζει.

Ο 20χρονος, Μαρτίζ Τζόνσον σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Την Τετάρτη το βράδυ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου, δεν του επετράπη η είσοδος σε μία ιρλανδέζικη παμπ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του νεαρού άνδρα, ο Τζόνσον επιχείρησε να εισέλθει στο μπαρ με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας - ως είθισται στις ΗΠΑ, όπου η νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ είναι τα 21 έτη – όμως τον απώθησαν. Ακολούθησε έντονη αψιμαχία που οδήγησε στη βίαιη σύλληψη, με την κατηγορία της μέθης και της εξύβρισης. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν 10 ράμματα στο πρόσωπο.

Λίγες ώρες αργότερα, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώνονταν στην πανεπιστημιούπολη, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη του 20χρονου αλλά και για τις, πολλές φορές, ακραίες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί κατά αφροαμερικανών πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις