ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Όποιος επιλέγει την οδό του κακού κλέβει την ελευθερία μας

Πάπας Φραγκίσκος: Όποιος επιλέγει την οδό του κακού κλέβει την ελευθερία μας

Με έκκληση κατά της εκμετάλλευσης της εργασίας και κατά της μαφίας, ξεκίνησε η προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στη Νάπολη.

«Όποιος χριστιανός δέχεται τη διαφθορά, βρομάει, αποδέχεται τη δυσοσμία», δήλωσε ο ποντίφικας, μιλώντας σε κεντρική πλατεία της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου, για να προσθέσει: «Εγκληματίες πρέπει να μετανοήσετε, Ναπολιτάνοι, αντιδράστε στην Καμόρρα».

Ο πάπας Μπεργκόλιο γνωρίζει καλά ότι το πρόβλημα του οργανωμένου εγκλήματος, στην Κάτω Ιταλία είναι άμεσα συνδεδεμένο με εκείνο της έλλειψης εργασίας. «Η ανεργία, η ανεπαρκής εργασία μάς κλέβει την αξιοπρέπειά μας. Χωρίς δουλειά ο κάθε ένας από μας μπορεί να αρχίσει να ολισθαίνει προς την διαφθορά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος.

Ο πάπας ζήτησε, επίσης, τη διαμεσολάβηση του πολιούχου της Νάπολης, Σαν Τζεννάρο, ώστε να μπορέσει να ηττηθεί οριστικά η διαφθορά. Το απόγευμα ο «άγιος πατέρας των καθολικών» πήρε μέρος σε ειδική τελετή, κατά την οποία, σύμφωνα με την παράδοση, μπορεί να επαναληφθεί το θαύμα που επιτρέπει στο αίμα του Αγίου Τζεννάρο, μέσα σε γυάλινη φιάλη, να επανέλθει σε ρευστή μορφή.

Πριν αφιχθεί στη Νάπολη ο ποντίφικας προσευχήθηκε σε ειδικό χώρο λατρείας αφιερωμένο στην Παρθένο, στην Πομπηία, ενώ επισκέφθηκε και τις φυλακές του Ποτζιορεάλε όπου συναντήθηκε με τους κρατούμενους.

Σχετικές ειδήσεις