ΚΟΣΜΟΣ

O Καναδάς θα βομβαρδίσει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία

O Καναδάς θα βομβαρδίσει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία

Ο Καναδάς σχεδιάζει την επέκταση των στρατιωτικών του επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους με την αποστολή βομβαρδιστικών για επιθέσεις σε στόχους στη Συρία και στο Ιράκ, δήλωσαν χθες Δευτέρα (23/03/2015) δύο καλά πληροφορημένες πολιτικές πηγές.

Η εξέλιξη αυτή καθιστά τον Καναδά τη δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, που θα πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές με στόχους θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία.

Ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ θα ανακοινώσει επισήμως το σχέδιο σήμερα στις 1600 ώρα Ελλάδας, είπαν οι πηγές, ενώ θα ανακοινώσει επίσης ότι ο Καναδάς σχεδιάζει την επέκταση της εξάμηνης στρατιωτικής αποστολής του κατά ένα χρόνο, μέχρι τον Απρίλιο 2016.

Ο Καναδάς διαθέτει περίπου 70 άνδρες των ειδικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ κι έχει επίσης στείλει έξι μαχητικά αεροσκάφη για να συμμετάσχουν στις υπό τις ΗΠΑ συμμαχικές επιδρομές κατά του ΙΚ στο Ιράκ.

Ο Χάρπερ θα καταθέσει το σχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων κι αναμένεται ότι θα υπερψηφιστεί καθώς οι Συντηρητικοί διαθέτουν την πλειοψηφία των εδρών.

Σχετικές ειδήσεις