ΚΟΣΜΟΣ

Αντρέας Λούμπιτζ: Έκανε επίμονες προσπάθειες να διώξει από το κόκπιτ τον πιλότο

Αντρέας Λούμπιτζ: Έκανε επίμονες προσπάθειες να διώξει από το κόκπιτ τον πιλότο

Επίμονες προσπάθειες να διώξει τον κυβερνήτη από το πιλοτήριο, ώστε να μείνει μόνος του και, προφανώς, να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του φαίνεται πως έκανε ο συγκυβερνήτης της πτήσης 9525 της Germanwings, ο οποίος πιστεύεται πως σκοπίμως έριξε το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις.

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ: ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΛΗ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Σύμφωνα με την κυριακάτικη Bild που επικαλείται αποσπάσματα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της πτήσης, ο Αντρέας Λούμπιτζ, στα πρώτα είκοσι λεπτά της πτήσης από τη Βαρκελώνη προς Ντίσελντορφ, προέτρεψε δύο φορές , τον κυβερνήτη Πάτρικ Ζοντχάιμερ να πάει στην τουαλέτα. Κάτι που επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τους ερευνητές, την εκδοχή της «πτήσης αυτοκτονίας».

Ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν σε ανοδική πορεία, ο Λούμπιτς ακούγεται να υπενθυμίζει στον κυβερνήτη πως δεν πήγε στην τουαλέτα ούτε κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης στάσης τους στη Βαρκελώνη και τον προτρέπει να πάει όποτε θέλει.

Όταν το αεροπλάνο φτάνει στο προκαθορισμένο ύψος της πορείας του (περίπου 11.600 μέτρα), στις 10.27, ο κυβερνήτης λέει στον Λούμπιτς ότι φθάνουν και εκείνος απαντά λακωνικά: «Ελπίζω» και μετά του αναθέτει να προετοιμάσει το σκάφος για προσγείωση. Η απάντηση είναι και πάλι λακωνική: «Θα δούμε».

lubitz

Στη συνέχεια ο Λούμπιτς λέει στον κυβερνήτη ότι «τώρα» μπορεί να πάει στην τουαλέτα. Μετά από δύο λεπτά ο κυβερνήτης λέει στον Λούμπιτς να αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους και ακούγεται ο ήχος που κάνει το κάθισμα του κυβερνήτη ενώ αυτός σηκώνεται. Όταν, τελικά, ο Ζοντχάιμερ αποχωρεί, η πόρτα κλείνει. Κι ο Αντρέας Λούμπιτς βρίσκεται μόνος πια στο πιλοτήριο.

Στις 10.29 το αεροσκάφος αρχίζει να χάνει ύψος, γράφει η Bild.

Στις 10.32 οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν, μάταια, με το Airbus. Περίπου την ίδια ώρα στο αεροπλάνο σημαίνει συναγερμός.

Λίγο μετά ακούγεται ένας «δυνατός κρότος» σαν κάποιος να προσπαθεί να εισβάλλει στο πιλοτήριο. «Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα» φωνάζει ο κυβερνήτης, ενώ κάποιοι από τους επιβάτες ουρλιάζουν.

Στις 10.35, έχουν καταγραφεί μεταλλικοί ήχοι στην πόρτα του πιλοτηρίου, προφανώς από την προσπάθεια του κυβερνήτη να σπάσει την πόρτα με το τσεκούρι.

Περνούν άλλα 90 δευτερόλεπτα και σημαίνει νέος συναγερμός. Το αεροσκάφος βρίσκεται σε ύψος 5.000 μέτρων.
Ο κυβερνήτης ουρλιάζει: «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα!».

Στις 10.38 ακούγεται η ανάσα του συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο, αλλά καμιά απάντηση από την πλευρά του.

Γύρω στις 10.40 το Airbus αγγίζει το βουνό, ακούγονται κραυγές και μετά απόλυτη σιωπή. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι ήχοι της καταγραφής.

Δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα της συντρόφου τού Λούμπιτς

Εν τω μεταξύ, νέες αποκαλύψεις κάνουν τα γερμανικά μέσα για την Κάθριν Γκόλντμπαχ (την 26χρονη σύντροφο του Λούμπιτς, η οποία για πρώτη φορά κατονομάζεται), η οποία φέρεται να κυοφορούσε το παιδί του 28χρονου συγκυβερνήτη.

Lubitz 4

Η Γκόλντμπαχ, καθηγήτρια στο επάγγελμα, λέγεται πως μόλις πριν από δύο εβδομάδες διαπίστωσε πως ήταν έγκυος, κάτι που μοιράστηκε - όπως λέγεται - και με τους μαθητές της.

Το ζευγάρι, που τα τελευταία επτά χρόνια ζούσε μία ταραγμένη σχέση με διαρκείς χωρισμούς και επανασυνδέσεις, φημολογείται πως σχεδίαζε και γάμο.

Όπως λένε φίλοι του ζευγαριού, ο Λούμπιτζ ήταν παθιασμένος με την 26χρονη σύντροφό του, σε σημείο νοσηρό ενώ συχνά η συμπεριφορά του γινόταν ανεξέλεγκτη: "Της υποδείκνυε τι να φορά, με ποιους άνδρες να μιλά, ακόμη και το ύψος της φούστας της".

"Εικόνες που θα με στοιχειώνουν όσο ζω..."

Εν τω μεταξύ, φρικιαστικές είναι οι εικόνες στον τόπο της τραγωδίας. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 600 ανθρώπινα μέλη και καμία αρτιμελής σορός!

«Οι εικόνες είναι συνταρακτικές. Θα με στοιχειώνουν για το υπόλοιπο της ζωής μου», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας για την αναγνώριση της ταυτότητας των θυμάτων, καθηγητής Μίκαελ Τσόκος.

2718DB0D00000578 3016622 Professor Michael Tsokos a leading forensic scientist pictured s m 18 1427652272232

Ο κ. Τσόκος, επικεφαλής ιατροδικαστής που είναι ελληνικής καταγωγής - γεννημένος στη Γερμανία από Έλληνα πατέρα - επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι εντοπίστηκαν μέλη του σώματος του συγκυβερνήτη, Αντρέας Λούμπιτς ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα έχει αναγνωριστεί η ταυτότητα του 90-95% των θυμάτων. Σε αυτό το στάδιο των ερευνών, φωτογραφίζεται και σκανάρεται σε τρισδιάστατες εικόνες κάθε μέλος που εντοπίζεται.

syntrimmia

Σχετικές ειδήσεις