ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός βρέθηκε νεκρός και παραμορφωμένος στο Βερολίνο

Ισραηλινός βρέθηκε νεκρός και παραμορφωμένος στο Βερολίνο

Ένας Ισραηλινός εντοπίστηκε νεκρός-ξυλοκοπημένος μέχρι θανάτου-την Κυριακή στα ερείπια μιας εκκλησίας στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία του Ισραήλ, παρότι οι Αρχές της γερμανικής πρωτεύουσας, επεσήμαναν από την πλευρά τους ότι δεν κατέστη δυνατή η αναγνώριση του θύματος.

Ο άνδρας, τον οποίο εντόπισαν περαστικοί την Κυριακή γύρω στις 07:20 (ώρα Ελλάδας) στα ερείπια ενός φραγκισκανικού μοναστηριού στο κέντρο του Βερολίνου, «είναι ένας Ισραηλινός πολίτης» επιβεβαίωσε η πρεσβεία του Ισραήλ στη Γερμανία σε ένα δελτίο τύπου.

«Το όνομα του θύματος δεν θα δημοσιοποιηθεί προς το παρόν, από σεβασμό στους συγγενείς του» προσέθεσε η πρεσβεία, που δε διευκρίνισε ούτε την ηλικία του, ούτε το επάγγελμά του, ούτε την πηγή της ενημέρωσής της.

Η αστυνομία του Βερολίνου από την πλευρά της εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «οι διαδικασίες αναγνώρισης» αυτού του άνδρα «δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί», ενώ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εθνικότητά του.

Ένα ισραηλινό διαβατήριο εντοπίστηκε στη σορό του όμως οι ερευνητές κρίνουν ότι αυτό το έγγραφο δεν επαρκεί και αυτό διότι «η σοβαρότητα των τραυμάτων» του θύματος δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ του προσώπου του και της φωτογραφίας της ταυτότητάς του.

Οι ερευνητές συνεχίζουν να αναζητούν ενδεχόμενους μάρτυρες που πιθανόν πέρασαν από τα ερείπια αυτής της εκκλησίας του 16ου αιώνα, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κτίριο της δημαρχίας του Βερολίνου και την Αλεξάντερπλατς και καταστράφηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εφημερίδα Bild έγραψε ότι το θύμα ήταν 22 ετών και φορούσε ένα παντελόνι φόρμας.

Η αστυνομία δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές και δεν έχει διαρρεύσει καμία πληροφορία σχετικά με τα ενδεχόμενα κίνητρα της επίθεσης ή την ύπαρξη πιθανών υπόπτων.

Σχετικές ειδήσεις