ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Ο στρατός εντόπισε σε δάσος και διέσωσε 293 γυναίκες

Νιγηρία: Ο στρατός εντόπισε σε δάσος και διέσωσε 293 γυναίκες

Ο στρατός της Νιγηρίας διέσωσε 200 κορίτσια και 93 γυναίκες κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης για να επανακαταλάβει το δάσος Σαμπίσα από μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter.

«Στρατεύματα αυτό το απόγευμα διέσωσαν 200 κορίτσια και 93 γυναίκες από το δάσος Σαμπίσα. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν τα κορίτσια του Τσιμπόκ είναι μεταξύ αυτών», αναφέρει το μήνυμα, προσθέτοντας πως νιγηριανά στρατεύματα κατέστρεψαν επίσης τρία στρατόπεδα που ήλεγχαν οι μαχητές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι καμιά από τις μαθήτριες που είχαν απαχθεί από το σχολείο τους στην πόλη Τσιμπόκ της βόρειας Νιγηρίας από τους ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ πριν από έναν χρόνο (τον Απρίλιο του 2014), δεν βρίσκεται ανάμεσα στις 293 γυναίκες και κορίτσια που διασώθηκαν.

«Οι στρατιώτες διέσωσαν 200 κορίτσια που είχαν απαχθεί (όχι τα κορίτσια από το Τσιμπόκ) και 93 γυναίκες», ανέφερε σε μήνυμά προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο συνταγματάρχης Σάνι Ουσμάν.

Σχετικές ειδήσεις