Ελπίδες για περιορισμό της φωτιάς στην Αριζόνα

Λόγω μείωσης των ανέμων και αύξησης της υγρασίας...

Ελπίδες για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην Αριζόνα, καλλιεργεί η μείωση της έντασης των ανέμων.

Η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτα εδώ και μέρες στην Ανατολική Αριζόνα, έχει αναγκάσει πάνω από 11.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έχει κάψει περίπου 1.360.000 στρέμματα δασικής έκτασης, μετά το πέρασμά της από το δημοφιλές ορεινό θέρετρο του Γκριρ, στο ανατολικό τμήμα της πολιτείας.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά που αντιμετωπίζει η Αριζόνα και εκτιμάται ότι προκλήθηκε από απρόσεχτους κατασκηνωτές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώθηκε η ένταση της φωτιάς και δεν χρειάστηκε να δοθούν σήμερα νέες εντολές για εκκενώσεις περιοχών, μολονότι ο περιορισμός της παραμένει μηδενικός.

Ο συνολικός αριθμός των πυροσβεστών που μετέχουν στην κατάσβεσή της ανήλθε σήμερα σε περισσότερους από 3.000 από 2.000 που ήταν χθες.

Ιδιαίτερα βοηθητικός αναμένεται να είναι σήμερα και ο καιρός, καθώς έχουν μειωθεί οι άνεμοι και οι θερμοκρασίες και υπάρχει μεγαλύτερη υγρασία, δήλωσε η Σουζάν Φλόρι, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δασών των Η.Π.Α..

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να προστατεύσουν τα περισσότερα σπίτια στο Γκριρ, όταν η φωτιά πέρασε χθες από την πόλη, σημείωσε η Φλόρι.

Περίπου 11.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή των Λευκών Όρεων, δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους κατοίκους της Αριζόνα, που θέλουν να αποφύγουν τη ζέστη του καλοκαιριού, από τις 29 Μαΐου, οπότε ξέσπασε η φωτιά.

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή