ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Εντοπίστηκαν ομαδικοί τάφοι, πιθανόν μεταναστών

Μαλαισία: Εντοπίστηκαν ομαδικοί τάφοι, πιθανόν μεταναστών

Ομαδικοί τάφοι στους οποίους έχουν θαφτεί εκατοντάδες μετανάστες εντόπισαν οι Αρχές στη Μαλαισία. Εικάζεται πως οι μετανάστες είναι από τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές.

Η αστυνομία εντόπισε 30 μεγάλους τάφους στη βόρεια επαρχία Περλίς που συνορεύει με την Ταϊλάνδη, οι οποίοι περιείχαν τα λείψανα εκατοντάδων ανθρώπων, ανέφερε η εφημερίδα Utusan Malaysia.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι ειδικοί από την Κουάλα Λουμπούρ έχουν μεταβεί στο σημείο, όμως δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι τάφοι και πόσα πτώματα έχουν εντοπιστεί. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό αν οι νεκροί είναι Ροχίνγκια.
Η βόρεια Μαλαισία χρησιμοποιείται ως πέρασμα από τους διακινητές που μεταφέρουν μετανάστες στη νοτιοανατολική Ασία μέσω θαλάσσης από τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές.
Οι διακινητές χρησιμοποιούν ως πέρασμα και τη νότια Ταϊλάνδη και η εφημερίδα Utusan Malaysia ανέφερε ότι η αστυνομία πιστεύει πως αυτή η ανακάλυψη συνδέεται με ομαδικούς τάφους που εντοπίστηκαν στην ταϊλανδέζικη πλευρά των συνόρων νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Σχετικές ειδήσεις