ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ, Ολάντ και Πούτιν συζήτησαν για το ουκρανικό

Μέρκελ, Ολάντ και Πούτιν συζήτησαν για το ουκρανικό

Σαρανταπεντάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα (22/06) ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ενόψει της αυριανής συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών και του ομολόγου τους της Ουκρανίας.

Από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου έγινε γνωστό ότι ο Ολάντ και η Μέρκελ θεωρούν "ανεπαρκή" την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος. Θεωρούν αναγκαίο "να ασκηθούν πιέσεις" προς όλες τις πλευρές καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε στους δύο Ευρωπαίους ηγέτες ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία.

«Η ρωσική πλευρά υπογράμμισε ξανά την ανάγκη να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί των οικισμών του Ντονμπάς από τις ουκρανικές δυνάμεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή.

Η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα διεξαχθεί αύριο στο Παρίσι.

Σχετικές ειδήσεις