Ισραήλ: Ταραχές μεταξύ εποίκων και της ισραηλινής αστυνομίας στη Δυτική Όχθη

Newsroom Newsroom

Ισραήλ: Ταραχές μεταξύ εποίκων και της ισραηλινής αστυνομίας στη Δυτική Όχθη

Ταραχές ξέσπασαν σήμερα το πρωί μεταξύ εποίκων και της ισραηλινής αστυνομίας στον εβραϊκό οικισμό Μπέιτ Ελ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν οι αστυνομικοί έθεσαν υπό τον έλεγχό τους παράνομα σπίτια που αναμένεται να κατεδαφιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ είχε διατάξει τον Ιούνιο την κατεδάφιση δύο υπό κατασκευή κτιρίων στο Μπέιτ Ελ, βορείως της Ραμάλας, η οποία έχει οριστεί για τις 30 Ιουλίου.
"Μονάδα μεθοριακών φρουρών έθεσε σήμερα υπό τον έλεγχό της τα σπίτια "Draïnof" (το όνομα του επιχειρηματία) ενόψει της κατεδάφισής τους την οποία διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο. Αυτό έγινε για να αποτραπούν τυχόν βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια της επιχείρησης", ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Πενήντα νεαροί διαδηλωτές είχαν οχυρωθεί μέσα στα σπίτια. Οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν τους νεαρούς από τα σπίτια, σύμφωνα με το δήμο του Μπέιτ Ελ.
Η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε γίνει από έναν Παλαιστίνιο και ισραηλινές μη κυβερνητικές οργανώσεις που αμφισβητούν την παλιά απαλλοτρίωση της γης αυτής από τον στρατό και την κατασκευή κατοικιών στο σημείο αυτό.
Ο υπουργός Γεωργίας Ούρι Αριέλ, του εθνικιστικού θρησκευτικού κόμματος Εβραϊκή Εστία, δήλωσε σήμερα στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι "η αστυνομία θα έπρεπε να περιμένει το τέλος των νομικών συζητήσεων. Αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί είναι απαράδεκτο και ασυγχώρητο κατά τη γνώμη μου".
Οι αρχές του εβραϊκού οικισμού Μπέιτ Ελ ανακοίνωσαν ότι θα στραφούν στο Ανώτατο Δικαστήριο ώστε να αποτραπεί η κατεδάφιση των σπιτιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved