ΚΟΣΜΟΣ

Συντρίμμια αεροσκάφους σε νησί του Ινδικού - Ελπίδες για εντοπισμό του χαμένου Boeing (pics & video)

Συντρίμμια αεροσκάφους σε νησί του Ινδικού - Ελπίδες για εντοπισμό του χαμένου Boeing (pics & video)

Κομμάτια από αεροσκάφος εντοπίστηκαν, πριν από λίγο, ανοιχτά του νησιού Ρεϋνιόν – Εξετάζονται από εμπειρογνώμονες για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τα συντρίμμια της εξαφανισμένης πτήσης των μαλαισιανών αερογραμμών.

Ένα μεγάλο κομμάτι που πιστεύεται πως αποτελεί τμήμα φτερού αεροσκάφους εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ρεϋνιόν - υπερπόντιας κτήσης της Γαλλίας.

xarths

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν πρόκειται ή όχι για την πτήση MH370. Μόλις εντοπίσαμε το κομμάτι από αεροσκάφος ανοιχτά της ακτής Saint Andre», δήλωσε χαρακτηριστικά τοπικός αξιωματούχος, ο υπασπιστής Κριστιάν Ρετουρνά.

ftero

«Είχε καλυφθεί από όστρακα, θα λέγαμε ότι έχει παραμείνει κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισήμαναν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι ειδικοί ερευνητές της αστυνομίας των αεροπορικών μεταφορών (BGTA) δεν προβάλουν κανένα σενάριο ως το επικρατέστερο, ενώ αναζητούν στοιχεία – ιδίως τον σειριακό αριθμό – που θα επιτρέψουν την ταυτοποίηση των συντριμμιών.

Είναι πολύ πρόωρο να πει κανείς εάν τα συντρίμμια ανήκουν στο αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών, επισήμανε πάντως τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Βάσει ωστόσο φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από τα συντρίμμια, ένας Γάλλος εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας των πτήσεων, ο Ξαβιέ Τιτελμάν, έγραψε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «υπάρχουν απίστευτες ομοιότητες μεταξύ του χείλους προσβολής ενός #Β777 και των συντριμμιών που εντοπίστηκαν».

ftero 2

Είναι αυτό το τέλος της μυστηριώδους εξαφάνισης της πτήσης MH370; Ίσως, λένε οι ειδικοί που υπερθεματίζουν πως είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

Το αεροσκάφος που μετέφερε 283 επιβάτες και είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014.

Ήταν μία πτήση ρουτίνας. Ένα δρομολόγιο που ο πιλότος είχε εκτελέσει αμέτρητες φορές. Μία υπόθεση που εξελίχθησε σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης ιστορίας.

Δέκα έξι και πλέον μήνες μετά, έπειτα από αμέτρητες ώρες ερευνών και άφατο πόνο για όσους περίμεναν μία απάντηση, ίσως αυτό το εύρημα που εντοπίστηκε να επιπλέει κοντά στη Μαδαγασκάρη να είναι ο μίτος που θα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου.

mh370 relative beijing

Το χρονικό

Το Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών είχε απογειωθεί στις 00.41 από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, μεταφέροντας 239 επιβάτες.

Η τελευταία επαφή με τον πύργο ελέγχου καταγράφεται περίπου μιάμιση ώρα μετά, στις 1.19.

Τα στρατιωτικά ραντάρ ανιχνεύουν το αεροσκάφος στην περιοχή πάνω από τα νησιά Aνταμάν της Ινδίας στις 2.15 ενώ 7,5 ώρες μετά την απογείωσή του, στοιχεία από δορυφόρο καταδεικνύουν πως η πτήση βρισκόταν στον αέρα στις 8.11 το πρωί της ογδόης Μαρτίου, 7,5 ώρες μετά την απογείωσή του. Έπειτα το κενό.

Οι θεωρίες συνωμοσίας

Συντριβή αεροσκάφους; Αεροπειρατεία; Σκόπιμη κατάρριψή του; Αρπαγή από εξωγήινους; Από τη στιγμή της μυστηριώδους εξαφάνισης, οι θεωρίες συνωμοσίας διαδέχονται η μία την άλλη.

Ένα από τα επικρατέστερα, ρεαλιστικά σενάρια, πάντως, είναι πως η άτρακτος του μοιραίου Boeing βρίσκεται βυθισμένη κάπου στον αχανή Ωκεανό. Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας μιλούν είτε για αεροπειρατεία, είτε μηχανική βλάβη είτε ανθρώπινο λάθος που προκάλεσαν τη συντριβή του αεροσκάφους.

Σχετικές ειδήσεις