ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει η θεία του μικρού Αϊλάν: Εγώ έδωσα τα χρήματα για το ταξίδι (photos+video)

Συγκλονίζει η θεία του μικρού Αϊλάν: Εγώ έδωσα τα χρήματα για το ταξίδι (photos+video)

Λεπτομέρειες που προκαλούν σοκ και παράλληλα «ξεσκεπάζουν» τις τουρκικές Αρχές, αποκάλυψε η θεία των δύο μικρών άτυχων παιδιών που βρέθηκαν νεκρά στην παραλία της Αλικαρνασσού, συγκλονίζοντας την παγκόσμια κοινότητα.

Δεν ήξεραν κολύμπι η μητέρα και τα παιδιά - Δριμύ κατηγορώ κατά των τουρκικών Αρχών

Τις τελευταίες οι μέρες οι εικόνες του 3χρονου πρόσφυγα Αϊλάν, έχουν «στοιχειώσει» όλον τον πλανήτη και έχουν φέρει στο επίκεντρο των συζητήσεων το μεταναστευτικό.

Η Τίμα Κουρντί, αδερφή του πατέρα της οικογένειας Αμπντουλάχ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που επιβίωσε από την τραγωδία ανοικτά της Κω, έδωσε συνέντευξη Τύπου στον Καναδά, με τις αποκαλύψεις να σοκάρουν. Η θεία των δύο άτυχων παιδιών, επιβεβαίωσε πως για όλα φταίνε οι τουρκικές Αρχές οι οποίες δεν εξέδωσαν βίζα εξόδου από τη χώρα στην τετραμελή οικογένεια, με αποτέλεσμα εκείνη να ψάξει ένα καλύτερο αύριο μέσω θαλάσσης.

Η μόνιμος κάτοικος Καναδά, Τίμα, με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε πως η νύφη της, Ρεχάν Κουρντί, στο άκουσμα του ταξιδίου ήταν τρομοκρατημένη καθώς δεν ήξερε κολύμπι, όπως και τα δύο αγγελούδια της, Αϊλάν και Γκαλίπ!

Μάλιστα ξέσπασε όταν αποκάλυψε πως εκείνη έδωσε τα λεφτά στον αδερφό της για να πληρώσει εκείνος το διακινητή, ώστε να διασχίσουν το Αιγαίο.

2BF3BC5000000578 3221712 image a 45 1441323259966

«Μίλησα με τη γυναίκα του αδερφού πριν μία εβδομάδα και μου είπε πόσο τρομοκρατημένη ήταν από το ταξίδι που θα έκανε, καθώς φοβόταν τη θάλασσα. Δεν ξέρω να κολυμπάω. Αν συμβεί κάτι... δεν θέλω να πάω, μου είπε. Όμως υπέθεσα ότι ήθελαν να είναι όλοι μαζί. Αυτά τα δύο παιδιά, δεν γνώρισαν ποτέ μία καλή ζωή...», δήλωσε η κομμώτρια στο επάγγελμα Τίμα Κουρντί, η οποία διαμένει στον Καναδά τα τελευταία 20 χρόνια.

Όπως τόνισε, παρακαλά τον αδερφό της να μην επιστρέψει στον πόλεμο για να θάψει εκεί τη γυναίκα τα δύο παιδιά του και να ταξιδέψει δίπλα της στον Καναδά. Η Τίμα Κουρντί είχε κινήσει τις διαδικασίες πρόσκλησης της οικογένειας στη χώρα της βόρειας Αμερικής και είχε εξασφαλίσει τη φιλοξενία τους. Η μοίρα όμως καθορίστηκε από τη «μηχανή» που αποφέρει αμύθητα ποσά στους σύγχρονους σωματέμπορους, οι οποίοι, όπως αποδεικνύεται, δρουν ανενόχλητοι στην Τουρκία, αυξάνοντας την «πελατεία» τους λόγω της στάσης που τηρούν οι τουρκικές αρχές, οι οποίες δεν επιτρέπουν στους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από τη χώρα με νόμιμα μέσα, με αποτέλεσμα να ωθούνται στα «δίχτυα» των «διακινητών».

Σχετικές ειδήσεις