ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ανησυχία την ύπαρξη μελών του Ισλαμικού Κράτους ανάμεσα στους πρόσφυγες

Ισπανία: Ανησυχία την ύπαρξη μελών του Ισλαμικού Κράτους ανάμεσα στους πρόσφυγες

Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντες Ντίας ζήτησε σήμερα (07/09/2015) να ενισχυθούν τα μέτρα ελέγχου των αιτούντων άσυλο που φεύγουν από τη Συρία, καθώς υπάρχει φόβος να έχουν διεισδύσει ανάμεσά τους μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

«Η Ισπανία δεν θα αρνηθεί το δικαίωμα κανενός στο άσυλο», τόνισε ο Φερνάντες Ντίας μιλώντας στη συντηρητική εφημερίδα ABC. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, «πρέπει να ενισχυθούν οι έλεγχοι όταν δεχόμαστε τέτοιους ανθρώπους».

«Η μεγάλη πλειονότητα είναι πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, όμως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι εκεί κάτω υπάρχει και το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) και ότι αυτοί οι βάρβαροι έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί να υλοποιήσουν τις απειλές τους», σημείωσε ο Ισπανός υπουργός.

«Πώς μπορούμε να αμφιβάλλουμε ότι μεταξύ αυτής της χιονοστιβάδας (των μεταναστών) μπορούν να διεισδύσουν άνθρωποι που δεν είναι μετανάστες;», διερωτήθηκε ο Φερνάντες Ντίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρος της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα προτείνουν μεθαύριο, Τετάρτη, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την κατανομή στις χώρες της ΕΕ 120.000 προσφύγων τα δύο επόμενα χρόνια για να αντιμετωπισθεί η μαζική εισροή μεταναστών.

Βάσει της πρότασης αυτής η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία αναμένεται να δεχθούν τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών.

Σχετικές ειδήσεις