ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από σημαντική στρατιωτική βάση στην Ιντλίμπ

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από σημαντική στρατιωτική βάση στην Ιντλίμπ

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από μια σημαντική στρατιωτική αεροπορική βάση στην επαρχία Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία, την οποία πολιορκούσαν εδώ και δύο χρόνια ισλαμιστές μαχητές, μετέδωσε σήμερα (09/09/2015) η συριακή δημόσια τηλεόραση.

Σε έκτακτο δελτίο, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας ανέφερε ότι οι στρατιωτικές μονάδες που υπερασπίζονταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της επαρχίας Ιντλίμπ αποσύρθηκε από τη θέση αυτή.

Το αεροδρόμιο αυτό το πολιορκούσαν για περισσότερα από δύο χρόνια οι αντάρτες, οι οποίοι έχουν καταλάβει εξάλλου το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας αυτής.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ιντλίμπ κατέλαβαν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη Συρία και οι ισλαμιστές σύμμαχοί τους έπειτα από σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν τη Δευτέρα.

"Έπειτα από μια σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν τη Δευτέρα, το Μέτωπο αλ Νόσρα και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις κατέλαβαν σχεδόν το σύνολο του στρατιωτικού αεροδρομίου του Αμπού Ντούχουρ", που ήταν η τελευταία στρατιωτική βάση που ήλεγχαν οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική αυτή οργάνωση.

Σχετικές ειδήσεις