ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Οι αρχές δεν θα δεχτούν όσους πρόσφυγες αρνηθούν να ζητήσουν άσυλο

Αυστρία: Οι αρχές δεν θα δεχτούν όσους πρόσφυγες αρνηθούν να ζητήσουν άσυλο

Η Αυστρία διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την είσοδο στη χώρα σε όσους μετανάστες φτάνουν από την Ουγγαρία αλλά δεν θέλουν να ζητήσουν άσυλο, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών από τη Βιένη, αφού η Βουδαπέστη άρχισε να μεταφέρει εκατοντάδες πρόσφυγες προς τα σύνορα των δύο χωρών.

Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται στον δρόμο, προσπαθώντας να διασχίσουν τα Βαλκάνια και να περάσουν στην Αυστρία με τελικό στόχο να φτάσουν στη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Αυστρία αναμένει γύρω στους 1.500 μετανάστες από τα ανατολικά σύνορά της με την Ουγγαρία. Στους ανθρώπους αυτούς θα επιτρέψει ή θα αρνηθεί την είσοδο ανάλογα με το αν επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο ή όχι, τόνισε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος είχε αναφέρει ότι η μεταφορά των μεταναστών από τα ουγγρο-κροατικά σύνορα κοντά στα σύνορα με την Αυστρία δεν γίνεται σε συντονισμό με τη Βιένη. Μια πηγή της ουγγρικής αστυνομίας είπε ότι οι μετανάστες που περνούν από την Κροατία στην Ουγγαρία μεταφέρονται με λεωφορεία σε δύο κέντρα καταγραφής, κοντά στις μεθοριακές διαβάσεις με την Αυστρία. Όταν ρωτήθηκε αν αυτό γίνεται σε συντονισμό με τις αυστριακές αρχές, ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών απάντησε "όχι" με γραπτό μήνυμά του.