ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Απαραίτητες οι στρατιωτικές προσπάθειες στη Συρία, αλλά δεν θα φέρουν τέλος στον πόλεμο

Μέρκελ: Απαραίτητες οι στρατιωτικές προσπάθειες στη Συρία, αλλά δεν θα φέρουν τέλος στον πόλεμο

Χρειάζονται οι στρατιωτικές προσπάθειες στη Συρία, αν και αυτές δεν θα φέρουν το τέλος του πολέμου, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

"Όσον αφορά τη Συρία, είπα για πρώτη φορά: Θα χρειαστούμε στρατιωτικές προσπάθειες, αλλά οι στρατιωτικές προσπάθειες δεν θα φέρουν τη λύση, χρειαζόμαστε μια πολιτική διαδικασία, αλλά πράγματι αυτή δεν τα πάει τόσο καλά ακόμη", δήλωσε στον Deutschlandfunk, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξής της, η οποία αναμένεται να μεταδοθεί αργότερα σήμερα από τον ραδιοσταθμό.

Η καγκελάριος σημείωσε επίσης ότι θα είναι απαραίτητο να εμπλακεί στις συνομιλίες το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

"Για να επιτύχουμε μια πολιτική λύση, χρειαζόμαστε και τους εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης και αυτούς που κυβερνούν τώρα τη Δαμασκό και άλλους επίσης για να καταφέρουμε να έχουμε πραγματικές επιτυχίες και επιπλέον πάνω από όλα τους συμμάχους των αντίστοιχων ομάδων", σχολίασε.

Η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο, όπως άλλωστε και η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία, κατέληξε σχετικά με τη Συρία.