ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνιος μαχαίρωσε Ισραηλινό στρατιώτη πριν σκοτωθεί από πυρά του στρατού

Παλαιστίνιος μαχαίρωσε Ισραηλινό στρατιώτη πριν σκοτωθεί από πυρά του στρατού

Ένα ακόμα περιστατικό επίθεσης με μαχαίρι από Παλαιστίνιο πολίτη προς ισραηλινό στρατιώτη σημειώθηκε σήμερα (29/10) με τον δράστη να πέφτει νεκρόςαπό πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Η επίθεση σημειώθηκε στη Χεβρώνα, κοντά στον Τάφο των Πατριαρχών (τόπος λατρείας για τους μουσουλμάνους και τους εβραίους) με έναν Παλαιστίνιο να τραυματίζει ελαφρά με μαχαίρι έναν ισραηλινό μεθοριακό φρουρό.

«Ένας Παλαιστίνιος επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν στρατιώτη σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου κοντά στον Τάφο των Πατριαρχών στη Χεβρώνα. Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν ανοίγοντας πυρ εναντίον του δράστη», ανακοίνωσε λίγο μετά ο στρατός.

Παρόμοιες επιθέσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη Χεβρώνα, αποδεικνύοντας ότι η βία μετατοπίζεται στη Δυτική Όχθη από το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ, όπου η αστυνομία έχει τοποθετήσει οδοφράγματα στις παλαιστινιακές γειτονιές, από τις οποίες κατάγονται πολλοί δράστες των επιθέσεων.

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, λίγο μετά την επίθεση, ταραχές ξέσπασαν μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων, περιμετρικά του Τάφου των Πατριαρχώνυ.

Εδώ και περίπου ένα μήνα, οι συγκρούσεις μεταξύ νεαρών που πετούν πέτρες και ισραηλινών στρατιωτών, οι αμοιβαίες επιθέσεις Παλαιστινίων και εβραίων εποίκων και μια σειρά από αντι-ισραηλινές επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο 62 Παλαιστινίων (ανάμεσά τους ένας Άραβας πολίτης του Ισραήλ) και 11 Ισραηλινών.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, ορισμένες δολοφονίες Παλαιστινίων δεν δικαιολογούνται και οι ισραηλινές δυνάμεις κάνουν χρήση «ακραίων και παράνομων μέτρων». Το Ισραήλ δηλώνει ότι έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί θανατηφόρα βία για να σταματήσει τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον πολιτών του.

Εξάλλου, το ιορδανικό σχέδιο που ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι το Σάββατο (24/10) για την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στην Πλατεία των Τζαμιών ώστε να ελέγχεται ο τόπος αυτός, δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί.

Οι Παλαιστίνιοι εκφράζουν ανησυχία ότι το Ισραήλ θα χρησιμοποιεί το υλικό αυτό για να συλλαμβάνει ύποπτους μαχητές.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις