ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: 44 οι νεκροί από την κατάρρευση του εργοστασίου

Πακιστάν: 44 οι νεκροί από την κατάρρευση του εργοστασίου

Σε 44 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση του εργοστασίου στη Λαχώρη του Πακιστάν. Περισσότεροι από 100 επιζώντες ανασύρθηκαν τραυματισμένοι από τα ερείπια του εργοστασίου, το οποίο κατέρρευσε το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ο τελευταίος εργάτης που ανασύρθηκε ζωντανός είναι ένας 18χρονος, ο οποίος παρέμεινε εγκλωβισμένος για 50 ώρες μέχρι που εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Το τετραώροφο εργοστάσιο Rajput Polyester κατασκεύαζε σακούλες πολυαιθυλενίου και βρισκόταν στη βιομηχανική ζώνη Σούνταρ, περίπου 45 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λαχώρης.
Ο αριθμός των εργατών που βρίσκονταν στο εργοστάσιο την ώρα της κατάρρευσης δεν είναι γνωστός, με τους αξιωματούχους να κάνουν λόγο για 150 με 200. Όπως κατήγγειλαν εργάτες, πολλά παιδιά εργάζονταν επίσης στο εργοστάσιο.
Σύμφωνα με τους επιζώντες, μεταξύ των νεκρών είναι και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο οποίος πρόσθετε έναν νέο όροφο στο κτίριο αλλά είχε αγνοήσει τις εκκλήσεις τόσο του κατασκευαστή όσο και των εργατών να σταματήσει την ανέγερσή του όταν εμφανίστηκαν μεγάλες ρωγμές σε αυτό έπειτα από τον σεισμό των 7,5 βαθμών τον περασμένο μήνα.