«Ανυπόληπτο το Ειδικό Δικαστήριο»

Σε δηλώσεις κατά του Ειδικού Δικαστηρίου για το Λίβανο προχώρησε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν δίνει...

Σε δηλώσεις κατά του Ειδικού Δικαστηρίου για το Λίβανο προχώρησε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν δίνει σημασία στις αποφάσεις του».


Σύμφωνα με τις επίμαχες δηλώσεις, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου, ο Ιρακινός πρόεδρος μιλά για "πολιτικό" και "ανυπόληπτο" δικαστήριο.
Οι απόψεις αυτές έρχονται μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου στη Χάγη να εκδώσει πριν μερικές μέρες εντάλματα σύλληψης σε βάρος τεσσάρων στελεχών του σιιτικού κόμματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ύποπτων στην υπόθεση της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι το 2005.


"Ξέραμε εδώ και καιρό ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να εμποδίσουν το σχηματισμό της κυβέρνησης (του πρωθυπουργού Νατζίμπ) Μικάτι, αλλά χάρη στην εγρήγορση των Λιβανέζων ηγετών (οι ΗΠΑ) δεν τα κατάφεραν", υποστήριξε ο Αλί Λαριτζανί.


Πρόσθεσε δε ότι "οι Αμερικανοί δέχτηκαν ένα ράπισμα και δημιούργησαν την ιστορία αυτή. Ωστόσο το δικαστήριο αυτό είναι τόσο ανυπόληπτο που κανείς δεν δίνει σημασία στις αποφάσεις του. Μέσω του δικαστηρίου αυτού, οι Αμερικανοί θέλουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του Λιβάνου".