ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Η αραβοκουρδική συμμαχία των ανταρτών εκδίωξε τους τζιχαντιστές από την Αλ Χου

Συρία: Η αραβοκουρδική συμμαχία των ανταρτών εκδίωξε τους τζιχαντιστές από την Αλ Χου

Τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη Αλ Χουλ, στην επαρχία Χασάκα, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, εκδίωξε ένας αραβοκουρδικός συνασπισμός ανταρτών, που στηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Την πληροφορία αυτή, την οποία ανέφερε αρχικά ένας εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών, επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμων (DFS), ο συνταγματάρχης Ταλάλ Άλι Σέλο.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη σημαντική επιτυχία των DFS που σχηματίστηκαν τον περασμένο μήνα.

Ο Ρεντούλ Χαλίλ, ο εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι οι τζιχαντιστές έχουν φύγει. Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολουθεί τις εξελίξεις του πολέμου από την πρώτη ημέρα, επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες αυτές.

Την ίδια ώρα, οι κουρδικές δυνάμεις από την άλλη πλευρά των συνόρων, στο Ιράκ, κατέλαβαν την πόλη Σιντζάρ σε μια από τις σημαντικότερες αντεπιθέσεις τους αφότου οι τζιχαντιστές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μεγάλο τμήμα του βόρειου Ιράκ, πριν από περίπου έναν χρόνο.

«Ο βασικός δρόμος ανεφοδιασμού για το Σιντζάρ περνά από τη Χουλ», είπε ο Χαλίλ. «Το επίτευγμα αυτό αποδεικνύει ότι η συμμαχία (...) είναι μια αποτελεσματική δύναμη, ικανή να προωθηθεί και να νικήσει το Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) στην περιοχή μεταξύ της Χουλ και το Σιντζάρ», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις