ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν προς Κάμερον: Να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Πούτιν προς Κάμερον: Να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον πως: «Η Ρωσία και η Βρετανία θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Κάμερον απάντησε πως: «Πρέπει να συνεργαστούμε. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να το συζητήσουμε αυτό όπως και για τη Συρία σήμερα το πρωί».

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι σχέσεις Ρωσίας με Βρετανία μπορεί να μην είναι στο καλύτερο επίπεδο, όμως θα πρέπει να βελτιώσουν τους δεσμούς τους. Ο Πούτιν υποστήριξε πως η Ρωσία εκτιμά τη συμμετοχή της Βρετανίας στις συζητήσεις για τη Συρία που γίνονται στη Βιέννη.

Στο μεταξύ, η Βρετανία σκοπεύει να ενισχύσει τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας (MI5 και MI6) με 1.900 μέλη και της υπηρεσίας επίβλεψη GCHQ κατά 15%.

Την είδηση που δημοσίευσαν οι Guardian και Financial Times, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο BBC ο Βρετανός πρωθυπουργός λέγοντας πως: «Μπορούμε να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες ασφαλείας μας και θα το κάνουμε, μπορούμε να πάρουμε μέτρα ώστε η (πολιτική) αεροπορία να είναι πιο ασφαλής και να βάλουμε χρήματα στον τομέα αυτόν, το οποίο και θα κάνουμε».

Παράλληλα, ο Ντέιβιντ Κάμερον αποκάλυψε πως: «Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της χώρας εμπόδισαν κάπου επτά επιθέσεις τους τελευταίους έξι μήνες» και ισχυρίστηκε ότι: «Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν πυρήνες στη Συρία που φανατίζουν ανθρώπους στις χώρες μας και που μπορούν να στείλουν ανθρώπους να κάνουν επιθέσεις».

Σχετικές ειδήσεις