ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικό αεροπλανοφόρο στην ανατολική Μεσόγειο για τις επιχειρήσεις στη Συρία

Γαλλικό αεροπλανοφόρο στην ανατολική Μεσόγειο για τις επιχειρήσεις στη Συρία

Στην ανατολική Μεσόγειο και όχι στον Κόλπο μεταβαίνει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle προκειμένου να βελτιωθεί η ταχύτητα δράσης των γαλλικών δυνάμεων επί του πεδίου, διευκρίνισε γαλλική στρατιωτική πηγή, μετά την ανακοίνωση από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ότι το πλοίο θα αναχωρήσει αυτήν την εβδομάδα για επιχειρήσεις στη Συρία.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα χρειαστεί μόνον μερικές ημέρες για να φτάσει στην ανατολική Μεσόγειο, ανοιχτά της Συρίας ή του Λιβάνου, πρόσθεσε η στρατιωτική πηγή. Το αεροπλανοφόρο αυτό με τα 26 καταδιωκτικά --18 Rafale και 8 Super-Etendard-- θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα κρούσης των γαλλικών δυνάμεων στην περιοχή, μειώνοντας ταυτοχρόνως τον χρόνο πτήσης σε σχέση με τις αποστολές που γίνονται σήμερα από τον Κόλπο.

Η Γαλλία διαθέτει σήμερα 6 Rafale στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και 6 Mirage 2000 στην Ιορδανία, τα οποία πραγματοποιούν καθημερινά αποστολές για πλήγματα και αναγνωριστικές πτήσεις στο Ιράκ και τη Συρία.
Θα συνεχίσουμε τα πλήγματα τις προσεχείς εβδομάδες ... Δεν θα υπάρξει καμία ανάπαυλα καμία ανακωχή, δήλωσε ενώπιον των Γάλλων κοινοβουλευτικών ο Φρανσουά Ολάντ.

Σχετικές ειδήσεις