ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο – ντοκουμέντο: Μέσα στο δωμάτιο όπου έμεναν οι τζιχαντιστές

Βίντεο – ντοκουμέντο: Μέσα στο δωμάτιο όπου έμεναν οι τζιχαντιστές

Δείτε ντοκουμέντο μέσα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου που νοίκιασε ο καταζητούμενος Σαλά Αμπντεσλάμ και όπου πέρασαν τις τελευταίες τους ώρες οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων που αιματοκύλησαν τη Γαλλία.

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, αδερφός ενός από τους καμικάζι που ανατινάχθηκε στη Rue Voltaire, θεωρείται ο όγδοος δράστης και είναι ο μοναδικός που κατάφερε να διαφύγει, και τον οποίον καταζητούν οι αρχές της Γαλλίας.

Ο 26χρονος ήταν εκείνος που έκλεισε δυο δωμάτια σε ξενοδοχείο της περιοχής Alfortville, μιας βιομηχανικής περιοχής και έκανε την κράτηση στο όνομά του.

Έκαναν χρήση ναρκωτικών;

Το απίστευτο βίντεο μέσα από τα βρώμικα δωμάτια του ξενοδοχείου, όπου οι τζιχαντιστές είχαν βρει κατάλυμα λίγο πριν σκορπίσουν το θάνατο, παρουσιάζει το γαλλικό περιοδικό Le Point.fr.

Το βίντεο δείχνει μια σωρό από χρησιμοποιημένες σύριγγες, βελόνες και μικρά λαστιχένια σωληνάκια, διάσπαρτα πάνω σε ένα τραπεζάκι.

Παράλληλα, οι Αρχές βρήκαν κουτιά από πίτσα, αλλά και smartphones, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα.

Από τις αναλύσεις που θα γίνουν, θα διευκρινιστεί αν τα παραπάνω χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή εκρηκτικών ή οι δράστες είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών.

Οι δράστες νοίκιασαν τα δωμάτια 311 και 312 του ξενοδοχείου δυο μέρες πριν από το μακελειό. Στα δωμάτια που είχαν νοικιάσει μπορούσαν να μείνουν από έξι άτομα στο καθένα, κάτι που ενισχύει τη θεωρία πως μπορεί οι ομάδες τζιχαντιστών ήταν τέσσερις.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία ανακάλυψε σφαίρες και μία χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βόμβας στα σπίτια δύο ανδρών στις Βρυξέλλες, οι οποίοι κρατούνται ως ύποπτοι για τρομοκρατία σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Το γραφείο του εισαγγελέα αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Οι συνήγοροι των δύο ανδρών έχουν δηλώσει ότι οι πελάτες τους είναι αθώοι και ότι ενεπλάκησαν στην υπόθεση επειδή νωρίς το πρωί του Σαββάτου μετέβησαν οδικώς στο Παρίσι για να παραλάβουν τον κυρίως ύποπτο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος τους τηλεφώνησε και τους είπε ότι χάλασε το αυτοκίνητό του.

Η ταμπλόιντ εφημερίδα Derniere Heure, η οποία δεν αποκαλύπτει την πηγή της, γράφει ότι στα σπίτια των δύο ανδρών βρέθηκε νιτρικό αμμώνιο, ένα συνηθισμένο λίπασμα, το οποίο ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βόμβας.

Εκείνοι διέψευσαν ότι το είχαν αγοράσει για την κατασκευή εκρηκτικών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο Μπραχίμ, είναι ένας από τους επτά καμικάζι που ανατινάχθηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία ανακάλυψε επίσης πυρομαχικά σε ένα από τα σπίτια, περιλαμβανομένων σφαιρών για Καλάσνικοφ του ίδιου τύπου τα οποία χρησιμοποίησαν κάποιοι από τους δράστες των επιθέσεων.

Η δικηγόρος του ενός από αυτούς, ο οποίος δεν κατονομάζεται, αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφέροντας στο Reuters ότι ακόμα δεν έχει διαβάσει την έκθεση της αστυνομίας, ενώ ο δικηγόρος του δεύτερου υπόπτου, του Μοχάμεντ Αμρι, δήλωσε ότι ο πελάτης του αγνοούσε την ύπαρξη σχεδίου.

Ο δικηγόρος του Αμρι έχει δηλώσει ότι αυτός μαζί με τον άνδρα που δεν κατονομάζεται μετέβησαν οδικώς στο Παρίσι για να μεταφέρουν πίσω στις Βρυξέλλες τον 26χρονο Σαλάχ Αμπντεσλάμ νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Η αστυνομία, η οποία σταμάτησε για έλεγχο το αυτοκίνητό τους κοντά στη βελγική μεθόριο αλλά τους επέτρεψε να συνεχίσουν, αργότερα συνέλαβε τους δύο, ενώ πλέον αναζητεί τον Αμπντεσλάμ.

Οι άνδρες ζούσαν στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, μία φτωχική γειτονιά των Βρυξελλών όπου κατοικούν πολλές οικογένειες μουσουλμάνων μεταναστών και η οποία εδώ και καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών σχετικά με τη δράση ακραίων ισλαμιστών.

Σχετικές ειδήσεις