ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση Παλαιστίνιου με μαχαίρι, ο δράστης σκοτώθηκε

Ισραήλ: Αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση Παλαιστίνιου με μαχαίρι, ο δράστης σκοτώθηκε

Ένας Ισραηλινός αστυνομικός τραυματίστηκε σήμερα κοντά στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ σε άλλη μια επίθεση με μαχαίρι που διέπραξε ένας νεαρός Παλαιστίνιος, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά άλλων Ισραηλινών αστυνομικών, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.


Η νέα επίθεση προστίθεται σε δεκάδες παρόμοιες από τις αρχές του Οκτωβρίου. Ένας Παλαιστίνιος από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, 21 ετών, επιτέθηκε στον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος μέσα στο περιπολικό του, και τον τραυμάτισε στο χέρι με ένα μαχαίρι, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Άλλοι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του δράστη και τον σκότωσαν. Ο αστυνομικός που είχε ήδη τραυματιστεί στο χέρι δέχθηκε μια σφαίρα συναδέλφου του στον αστράγαλο, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις που σημειώνονται από τον Οκτώβριο έχουν στοιχίσει τη ζωή από τη μια σε 104 Παλαιστίνιους κι έναν Ισραηλινό Άραβα και από την άλλη σε 15 Ισραηλινούς, έναν Αμερικανό και έναν Ερυθραίο. Κατά την εκδοχή των ισραηλινών αρχών, στην πλειονότητά τους οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν επιθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις