ΚΟΣΜΟΣ

Μισέλ Μπαρνιέ: Η Ευρώπη κινδυνεύει να διασπαστεί

Μισέλ Μπαρνιέ: Η Ευρώπη κινδυνεύει να διασπαστεί

Σοβαρό κίνδυνο διάσπασης της Ε.Ε. διαβλέπει ο πρώην Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος πλέον εκτελεί καθήκοντα ειδικού συμβούλου αμυντικής πολιτικής στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας σε συνέδριο του Centre International de Formation Europeenne, ο Μπαρνιέ υπογράμμισε ότι οι πολλαπλές συναντήσεις των Ευρωπαίων ηγετών αποδεικνύουν ότι πλέον, «έχουμε φθάσει σε ένα σημείο επίγνωσης της αποσταθεροποίησης της Ευρώπης αλλά και του κινδύνου διάσπασής της».

Όπως εξήγησε, από τη μία πλευρά έχουμε την οικονομική κρίση, η οποία σκότωσε την ανάπτυξη σε πολλές χώρες και από την άλλη πλευρά, έχουμε την οικολογική κρίση που προξενεί προβλήματα στις χώρες της Αφρικής και τη μετανάστευση μεγάλων πληθυσμών. Σ’ αυτό το περιβάλλον, συνέχισε ο Μπαρνιέ, προστίθενται οι πόλεμοι σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε εν συνεχεία, τη λύπη για του για την απουσία ενός κοινού ευρωπαϊκού οράματος, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη καλλιέργειας ενός κοινού εδάφους σε τρία ή τέσσερα μεγάλα θέματα.

Σχετικές ειδήσεις