ΚΟΣΜΟΣ

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη της Tiger

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη της Tiger
Με επιβολή κυρώσεων και προστίμων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για εξαπάτηση και παραπλάνηση πελατών προειδοποίησε η Yπηρεσία Καταναλωτών την αεροπορική...

Με επιβολή κυρώσεων και προστίμων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για εξαπάτηση και παραπλάνηση πελατών προειδοποίησε η Yπηρεσία Καταναλωτών την αεροπορική εταιρία Tigerεάν συνεχίσει να πουλά εισιτήρια χωρίς να προειδοποιεί τους αγοραστές για πιθανές ακυρώσεις πτήσεων.

Αφορμή ήταν η αποκάλυψη ότι ο πύργος έλεγχου του αεροδρομίου του Avalon, νοτιοδυτικά της Μελβούρνης, δεν είχε καθόλου προσωπικό όταν η πτήση TT6207 της Tiger, πετούσε υπερβολικά κοντά στο έδαφος, γεγονός που έθεσε και την ίδια την αεροπορική εταιρία σε διαθεσιμότητα.

Και ενώ τα αεροπλάνα της Tiger παραμένουν για πέμπτη μέρα καθηλωμένα στο έδαφος, ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Καταναλωτών και Ελεύθερου Ανταγωνισμού, Γκρέιμ Σάμιουελ, δήλωσε ότι νιώθει "μπερδεμένος" καθώς δεν φαίνεται οι προειδοποιήσεις του για νομικές κυρώσεις να έχουν εισακουστεί. "Εάν πουλήσεις ένα εισιτήριο για μια πτήση για την όποια δεν έχεις καμία εύλογη προσδοκία να διεξαχθεί, τότε ξεκάθαρα, εμπλέκεσαι σε παραπλάνηση και εξαπάτηση των πελατών σου".

Ο εκπρόσωπος τύπου της Τiger δήλωσε: "συνεχίζουμε να δουλεύουμε υπό την επίβλεψη των ειδικών και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταναλωτών και Ελεύθερου Ανταγωνισμού θα εξασφαλίσουμε τη συμμόρφωση της εταιρίας με τους κανονισμούς".