ΚΟΣΜΟΣ

Οι φωτογραφίες που συγκλόνισαν το 2015

Οι φωτογραφίες που συγκλόνισαν το 2015

Το προσφυγικό δράμα, οι πολεμικές συγκρούσεις και οι φυσικές καταστροφές έδωσαν τα πιο συγκλονιστικά στιγμιότυπα για τον χρόνο που φεύγει.

Ο πόνος και η δυστυχία κυριαρχούν, ωστόσο υπάρχουν και εικόνες που αναδεικνύουν αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο 2016

Επιμέλεια: Κολιοφούτη Ελένη

Την συλλογή του με τις καλύτερες φωτογραφίες για το 2015 έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters.

Η ανθρώπινη δυστυχία και ο πόνος κυριαρχούν στα ενσταντανέ που κατέγραψαν οι φωτογράφοι του πρακτορείου ανά τον κόσμο ενώ, αριθμητικά τουλάχιστον, κυριαρχεί το δράμα των προσφύγων, όπως έχει αποτυπωθεί σε πολλές περιοχές της υφηλίου. Χαρακτηριστικές για το θέμα είναι άλλωστε οι φωτογραφίες του Έλληνα φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη.

Στη... δύση του 2015 συγκλονίζουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης. Τα χτυπήματα στο Παρίσι από μέλη του Ισαμικού Κράτους αλλάζουν μια για πάντα τη Γηραιά Ήπειρο και προκαλούν γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

paris

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου 2015, η Τουρκία καταρρίπτει το ρωσικό μαχητικό SU-24 στη μεθόριο με τη Συρία, το οποίο έπληττε στόχους τζιχαντιστών. Αποτέλεσμα, ο θάνατος ενός πιλότου! Ο Πούτιν οργισμένος προαναγγέλλει αντίποινα στην Τουρκία τα οποία θέτει άμεσα σε εφαρμογή. Εκτός από τις οικονομικές κυρώσεις, ο «τσάρος» στέλνει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στη μεθόριο με τη Συρία προκαλώντας πανικό στον «σουλτάνο» Ερντογάν και ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα για τις εξελίξεις στην περιοχή. Η εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι προφανής και κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν συνεχιστεί η ένταση στην περιοχή.

rossia tourkia

Δείτε στο Gallery τις συγκλονιστικές φωτογραφίες της χρονιάς που φεύγει. Όπως θα δείτε ο πόνος και η δυστυχία κυριαρχούν, ωστόσο υπάρχουν και εικόνες που αναδεικνύουν αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο 2016 και έναν καλύτερο πλανήτη.

Σχετικές ειδήσεις