ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται για Star Wars!

Ο Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται για Star Wars!

Η τελευταία ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Λευκό Οίκο δεν ήταν και τόσο συνηθισμένη από την άποψη των ερωτήσεων…

Ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου κλήθηκε να απαντήσει –εκτός των άλλων – και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θα παρακολουθήσει την πρεμιέρα της ταινίας Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει, η οποία κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες την Παρασκευή (18/12/2015).

«Δεν τον έχω ρωτήσει και δεν ξέρω αν την έχει δει. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ο πρόεδρος θα την δει την ταινία κάποια στιγμή», απάντησε με… επισημότητα ο εκπρόσωπός του Τζος Έρνεστ.

Ο Ομπάμα, ο οποίος είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που έχει γεννηθεί τη δεκαετία του 1960, ήταν μόλις 16 ετών όταν βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η πρώτη ταινία του «Πολέμου των Άστρων».

Τώρα, σε ότι αφορά στην πολυαναμενόμενη ταινία, ήδη αυτή προβάλλεται σε 15 χώρες από την Ευρώπη έως τη Νότια Αφρική και οι fan των Star Wars σχηματίζουν ατέλειωτες ουρές για να την δουν.

«Ήταν μαγεία», δήλωσε ο 40χρονος Σεμπαστιάν Γκιγεμό βγαίνοντας από το Grand Rex, γνωστό κινηματογράφο του Παρισιού, όπου είχε παρακολουθήσει την ταινία.

Στο Λονδίνο, ο δημιουργός του «Πολέμου των Άστρων» Τζορτζ Λούκας, μίλησε «για την πιο σημαντική πρεμιέρα εδώ και 40 χρόνια» σε εκδήλωση που έγινε την παραμονή της προβολής της ταινίας στους βρετανικούς κινηματογράφους, ενώ κατά τη διάρκεια ερωτήσεων στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την ικανοποίησή του για μια ταινία «που έγινε στη Βρετανία και δείχνει τη δύναμη του βρετανικού σινεμά».

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν και κάποιες εφημερίδες την έβδομη συνέχεια του «Πολέμου των Άστρων», την οποία υπογράφει ο Τζέφρεϊ Τζ. Άμπραμς, με τη βρετανική The Independent να σημειώνει ότι ήταν η ταινία που ήλπιζαν να δουν οι fan και τη γαλλική Le Figaro να την χαρακτηρίζει έξοχη.

Σχετικές ειδήσεις