Ισπανία: Εμποδίζουν τις εξώσεις ανέργων

Οι κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» στην Ισπανία παίρνουν νέες μορφές, όπως η παρεμπόδιση εξώσεων ανέργων από τα σπίτια τους...

Οι κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» στην Ισπανία παίρνουν νέες μορφές, όπως η παρεμπόδιση εξώσεων ανέργων από τα σπίτια τους.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε μία γειτονιά της Μαδρίτης, για να μην πραγματοποιηθεί η έξωση μιας άνεργης γυναίκας με δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι ανάπηρο.

«Με το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων και την αύξηση της ανεργίας, οι άνθρωποι πρέπει να επιλέξουν, είτε να ταΐσουν τα παιδιά τους είτε να πληρώσουν την υποθήκη» δήλωσε ο Ντέιβιντ Κόμπο, μέλος μιας ομάδας που ονομάζεται «Πληγέντες από την Υποθήκη».

Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται αρκετές τέτοιες διαδηλώσεις στην Ισπανία, οι οποίες διοργανώνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Σε δεκάδες περιπτώσεις, το πλήθος έκλεισε με επιτυχία την είσοδο του σπιτιού με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παράδοση της δικαστικής εντολής για έξωση.

Περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν υποστεί εξώσεις και έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους τα τελευταία δύο χρόνια, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στους σχεδόν πέντε εκατομμύρια άνεργους Ισπανούς.