ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο σοκ: Έτσι αιματοκύλησαν την καφετέρια στο Τελ Αβίβ

Βίντεο σοκ: Έτσι αιματοκύλησαν την καφετέρια στο Τελ Αβίβ

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα στην περιοχή, ενώ οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στα σπίτια του για να διευκολύνουν το έργο της αστυνομίας

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΑΡΑΒΑΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ - ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΟΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα εφτά τραυματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (01/01), όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε ένα καφέ που βρίσκεται σε κεντρική περιοχή του Τελ Αβίβ.

Ο ένοπλος αναγνωρίστηκε από συγγενείς του και είναι μέλος της αραβικής μειονότητας του Ισραήλ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Το κίνητρο που οδήγησε τον δράστη να πυροβολήσει εν ψυχρώ εναντίον ανθρώπων που κάθονταν έξω από καφετέρια σε πολυσύχναστο δρόμο του Τελ Αβίβ, παραμένει άγνωστο.

israel

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, τόσο της καφετέριας όσο κι ενός καταστήματος υγιεινών τροφών που βρίσκεται δίπλα, δείχνουν τον δράστη λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Στο ένα βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας, 25-30 ετών, ο οποίος φορά μαύρα γυαλιά και φέρει σακίδιο, να ψάχνει ξηρούς καρπούς στο κατάστημα. Κάποια στιγμή αποφασίζει ότι δεν θέλει κάτι, βγαίνει από το κατάστημα, βγάζει από το σακίδιό του, ένα όπλο κι ανοίγει πυρ σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τρεις.

Στο δεύτερο βίντεο, αυτό από το μπαρ, φαίνεται η στιγμή που ο δράστης αρχίζει να πυροβολεί, σπέρνοντας τον τρόμο στους θαμώνες, οι οποίοι τρέχουν να καλυφθούν.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε λεπτομέρειες για το ποια μπορεί να είναι τα κίνητρα του δράστη.

«Εξετάζονται όλα τα δυνατά σενάρια», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι, χωρίς να επεκταθεί. «Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν έρευνες για να τον βρουν», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας Άραβας ισραηλινός δικηγόρος, ο Σάμι Μέλεμ, δήλωσε ότι ο δράστης είναι ένας συγγενής του και ότι ο πατέρας του, που είναι εθελοντής στην αστυνομία, προσήλθε στις αρχές για να τον αναγνωρίσει, αμέσως μόλις μεταδόθηκαν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας. Το όνομα του 28χρονου υπόπτου δεν ανακοινώθηκε κατόπιν δικαστικής εντολής.

Μιλώντας στο Κανάλι 2 της ισραηλινής τηλεόρασης, ο Μέλεμ πρόσθεσε ότι είχε εκπροσωπήσει παλιότερα τον ύποπτο σε μια υπόθεση, στην οποία φυλακίσθηκε για επίθεση σε ισραηλινό στρατιώτη. Όμως ο Μέλεμ τον περιέγραψε ως ψυχικά ασταθή μάλλον, παρά ως έναν άνθρωπο με μαχητικές πεποιθήσεις.

«Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σώας τας φρένας, απ' ό,τι γνωρίζω αφότου τον εκπροσώπησα», εξήγησε. «Έχει υποβληθεί σε θεραπεία. Βρίσκεται σε θεραπεία. Πρόσφατα περιφερόταν στους δρόμους σαν τρελός».

Αυτός είναι ο δράστης

jerou

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Jerusalem Post», οι αρχές αναζητούν τον 28χρονο ένοπλο, κάτοικο του ισραηλινοαραβικού χωριού Αράνα που άνοιξε πυρ σε μπαρ του Τελ Αβίβ σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας οκτώ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις