ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται οι νεκροί διαδηλωτές στη Συρία

Αυξάνονται οι νεκροί διαδηλωτές στη Συρία
Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν από κυβερνητικά πυρά στην διάρκεια νυχτερινής διαδήλωσης σε προάστιο της Δαμασκού, πριν από τις προγραμματισμένες για σήμερα...

Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν από κυβερνητικά πυρά στην διάρκεια νυχτερινής διαδήλωσης σε προάστιο της Δαμασκού, πριν από τις προγραμματισμένες για σήμερα μαζικές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις σε όλη τη Συρία, δήλωσαν ακτιβιστές.

Η οργάνωση διαδηλώσεων τη νύχτα σε όλη τη χώρα, γίνεται ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι μετά την εργασία τους αλλά και για να αποφεύγεται η εντονότερη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας.


Ενισχύσεις των υπηρεσιών ασφαλείας έφθασαν την Πέμπτη και έστησαν οδοφράγματα στους κυριότερους δρόμους του προαστίου. Αργότερα διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες. Ενισχύσεις επίσης στάλθηκαν τόσο στην παράλια πόλη Λαττάκεια όσο και στη Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.


Οι ακτιβιστές που ζητούν εκδημοκρατισμό της χώρας και την αποπομπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κάλεσαν σε μαζικές κινητοποιήσεις σήμερα ώστε να γίνει σαφές ότι οι πολίτες αντιτίθενται στο λεγόμενο «εθνικό διάλογο» που πρότεινε ο Άσαντ, μια σύνοδος για την έναρξη του οποίου προγραμματίζεται για την 10η Ιουλίου.


Υπολογίζεται ότι 1.400 πολίτες και 348 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις εναντίον του Άσαντ που άρχισαν στα μέσα του Μαρτίου.