ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Το φριχτό πρόσωπο του πολέμου αποτυπωμένο στα παιδιά (Video)

Συρία: Το φριχτό πρόσωπο του πολέμου αποτυπωμένο στα παιδιά (Video)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες στη Μαντάγια - Σκελετωμένοι άνδρες, παιδιά που πάσχουν από υποσιτισμό

Η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει την παροχή βοήθειας σε πόλη που βρίσκεται υπό πολιορκία και η οποία έχει καταληφθεί από τους αντάρτες. Ο ΟΗΕ σημειώνει ότι πρόκειται για το χωριό Μαντάγια και ότι η απόφαση ελήφθη εν μέσω πληροφοριών ότι οι κάτοικοι πεθαίνουν από την πείνα.

Το Sky News περιγράφει μια ακόμη πιο ανατριχιαστική πραγματικότητα. Οι πολιορκημένοι της Μαντάγια τρώνε πια ακόμη και γάτες ή σκύλους προκειμένου να επιβιώσουν. Είναι το μόνο που τους έχει απομείνει.

Η Μαντάγια πολιορκείται από δυνάμεις του συριακού στρατού.

Ο ΟΗΕ σημειώνει ότι έχει λάβει αξιόπιστες πληροφορίες που κάνουν λόγο για ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα και άλλους που εκτελούνται στην προσπάθειά τους να φύγουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 5 Ιανουαρίου ένας 53χρονος πέθανε από την πείνα και η 5μελής οικογένειά του υποσιτίζεται.

Προσοχή σκληρές εικόνες

Επετράπη η πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων στην υπό πολιορκία πόλη Μαντάγια και στις κοινότητες Φούα και Κεφράγια

Αντιμέτωπη με τη διεθνή κατακραυγή, η συριακή κυβέρνηση έδωσε σήμερα την έγκρισή της ώστε τα Ηνωμένα Έθνη να διανείμουν ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη Μαντάγια, την οποία πολιορκεί ο συριακός στρατός επί έξι μήνες με αποτέλεσμα οι 42.000 κάτοικοι να βρίσκονται στα πρόθυρα της λιμοκτονίας.

«Όταν η είδηση έγινε γνωστή στους κατοίκους, μερικοί πυροβόλησαν από χαρά στον αέρα, αλλά οι περισσότεροι περιμένουν να δουν τα τρόφιμα για να το πιστέψουν, γιατί οι ελπίδες διαψεύστηκαν πολλές φορές στο παρελθόν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλ Μαζ Καλαμούνι, πολίτης - δημοσιογράφος στην πόλη.

Σχετικές ειδήσεις