ΚΟΣΜΟΣ

«Επίθεση» αξίας 560 εκατ. ευρώ στον Μπερλουσκόνι

«Επίθεση» αξίας 560 εκατ. ευρώ στον Μπερλουσκόνι
Αποζημίωση ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να καταβάλει ο όμιλος «Φίνινβεστ» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον επιχειρηματία...

Αποζημίωση ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να καταβάλει ο όμιλος «Φίνινβεστ» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον επιχειρηματία Κάρλο Ντε Μπενεντέττι, ιδιοκτήτη και της εφημερίδας «La Repubblica».

Η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, κόρη του Ιταλού πρωθυπουργού και πρόεδρος του ομίλου «Φίνινβεστ» δήλωσε «άναυδη» στο άκουσμα της απόφασης: «Πρόκειται για δικαστική απόφαση που μας αφήνει άναυδους. Αποτελεί την τελευταία κίνηση μιας ασταμάτητης επίθεσης που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια, κατά του πατέρα μου, σε όλα τα μέσα και όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένων του επιχειρηματικού και του οικονομικού».

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος του Μπερλουσκόνι, θα πρέπει να καταβάλει στην εταιρία «Cir» του Ντε Μπενεντέττι, 560 εκατομμύρια ευρώ για υπόθεση διαφθοράς, που το 1991 επηρέασε τη δικαστική διαμάχη για τον έλεγχο του εκδοτικού οίκου «Μονταντόρι».

Η πρώτη απόφαση όριζε ως ποσό αποζημίωσης τα 750 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τις περασμένες εβδομάδες, είχε προσπαθήσει να «παγώσει» την καταβολή του όποιου ποσού, με σχέδιο νόμου που προέβλεπε ότι θα πρέπει να θεωρούνται δεσμευτικές και να εκτελούνται, μόνον οι τριτοβάθμιες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, που αφορούν αποζημιώσεις εταιριών.

Μετά την έντονη, όμως, αντίδραση της αντιπολίτευσης και μέρους του τύπου, αναγκάσθηκε να αποσύρει το μέτρο, το οποίο, όμως, όπως δήλωσε ο ίδιος «είναι απόλυτα ορθό και μπορεί να ξαναπροταθεί στο μέλλον».