ΚΟΣΜΟΣ

Διασημότητες συσπειρώνονται κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Διασημότητες συσπειρώνονται κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Πολλοί διάσημοι υπογράφουν ένα κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο Διαδίκτυο και αποσκοπεί στην καταδίκη των ατοπημάτων στον πολιτικό λόγο του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Την πρωτοβουλία για το κείμενο αυτό που τιτλοφορείται «Σταματήστε το Μίσος, Ξεφορτωθείτε τον Τραμπ», (Stop Hate Dump Trump,) είχε η δημιουργός του έργου «Αιδοίων Μονόλογοι», Ιβ Ένσλερ, η παραγωγός ντοκιμαντέρ Τζόντι Έβανς και η πανεπιστημιακός Κιμπερλέ Κρένσοου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεταξύ αυτών που το υπογράφουν βρίσκονται οι ηθοποιοί Χάρι Μπελαφόντε, Ντάνι Γκλόβερ, Κέρι Ουάσινγκτον, Τζέιν Φόντα και Ροζάνα Αρκέτ, όπως και ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι.

«Προσφέρουμε στους Αμερικανούς τη δυνατότητα να ακουστούν και να αντιδράσουν, την ώρα που η εκστρατεία του Τραμπ κερδίζει έδαφος χρησιμοποιώντας πάντα όλο και περισσότερο τη γλώσσα του μίσους και του διχασμού», εξηγεί η Ιβ Ένσλερ στην ιστοσελίδα stophatedumptrump.com.

«Θέλουμε επίσης να προειδοποιήσουμε τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης ότι φέρουν ευθύνη για την νομιμοποίηση, ως φυσιολογικού, του εξτρεμιστικού λόγου του Τραμπ με την αντιμετώπισή του ως διασκεδαστικού», προσθέτει.

Έως χθες το απόγευμα περίπου 2.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει το κείμενο αυτό.

Επίσης αίτημα με στόχο οι μεγάλες επιχειρήσεις να παύσουν τις επιχειρηματικές τους σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη συγκεντρώσει 85.513 υπογραφές.

«Άνοιξε το δρόμο» στα ατοπήματα στον πολιτικό λόγο, τα οποία ακλούθησαν στη συνέχεια κι άλλοι υποψήφιοι, σύμφωνα με την Τζόντι Έβανς.

Από τότε που άρχισε την εκστρατεία του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει, ανάμεσα σε πολλά άλλα ρατσιστικά σχόλια, αφήσει να εννοηθεί ότι η κοινότητα των μεταναστών από το Μεξικό αποτελείται σε μεγάλο μέρος από «εγκληματίες» και «βιαστές».

Επίσης έχει δηλώσει ότι, αν εκλεγεί, θα αποκλείσει την είσοδο των ξένων που είναι μουσουλμάνοι στις ΗΠΑ γεγονός που υποτίθεται ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής.