ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Σοκ: Μόλυναν την ατμόσφαιρα με πάνω από 80.000 τόνους μεθανίου! (photos)

ΗΠΑ - Σοκ: Μόλυναν την ατμόσφαιρα με πάνω από 80.000 τόνους μεθανίου! (photos)

Περισσότεροι από 80.000 τόνοι μεθανίου έχουν εκλυθεί στην ατμόσφαιρα από τον περασμένο Οκτώβριο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όταν προκλήθηκε διαρροή μεθανίου σε μονάδα αποθήκευσης αερίου, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να οδηγηθούν στα νοσοκομεία και να προκληθεί σοβαρή περιβαλλοντική ρύπανση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Time, ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια συνέταξε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της εταιρείας παραγωγής και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου SoCal (Southern California Gas Company), υποστηρίζοντας ότι σοβαρά προβλήματα υγείας στους κατοίκους που ζουν περιμετρικά της μονάδας, στο Φαράγγι Αλίζο, αλλά και εκτεταμένη περιβαλλοντική ζημία.

2FA7C68D00000578 3376565 image a 8 1451326646097

Η εταιρεία δεν έχει κατορθώσει, μέχρι στιγμής να σταματήσει τη διαρροή, η οποία είναι και η χειρότερη στην ιστορία της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να μετακομίσουν από τις εστίες τους σε άλλες περιοχές, πιστεύοντας ότι η διαρροή αερίου προκαλεί προβλήματα υγείας.

Από την πλευρά της, η SoCal υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η διαρροή ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.