ΚΟΣΜΟΣ

Απειλεί ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας με κλείσιμο των συνόρων Σκοπίων – Ελλάδος

Απειλεί ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας με κλείσιμο των συνόρων Σκοπίων – Ελλάδος

Ανοιχτή απειλή για κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας με τα Σκόπια, διατυπώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, ως μέσο πίεσης στην Αθήνα.

«Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, κάτι τέτοιο θα έστελνε το «κατάλληλο» μήνυμα στους πρόσφυγες της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν να μην ξεκινήσουν για την Ευρώπη. «Πρέπει να μειώσουμε τις ροές των προσφύγων και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα», λέει ο αυστριακός ΥΠΕΞ.

Ο κ. Κουρτς, στηρίζει την άποψη ότι η «φραγή» πρέπει να μπει στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων και όχι στα ελληνοτουρκικά.

Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα ελεγχθούν αποτελεσματικά τα σύνορα Ελλάδας με την Τουρκία παρά την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών έκανε τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο του Συμποσίου Ασφαλείας του Μονάχου το Σαββατοκύριακο. Ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Αυστρίας και έχει επανειλημμένως ταχθεί με τις ακραίες θέσεις που εκφράζουν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία σχετικά με το κλείσιμο των συνόρων, την ανύψωση φρακτών και την αποτροπή εισόδου των προσφύγων.

Σχετικές ειδήσεις