ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εντείνονται οι ρωσικοί και συριακοί βομβαρδισμοί στη Συρία - Αποδίδει ο πόλεμος κατά του ISIS

ΗΠΑ: Εντείνονται οι ρωσικοί και συριακοί βομβαρδισμοί στη Συρία - Αποδίδει ο πόλεμος κατά του ISIS

Οι βομβαρδισμοί που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας και οι κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία συνεχίζονται ή ακόμα και εντείνονται, παρά τη συμφωνία που συνάφθηκε και προβλέπει την επιβολή κατάπαυσης του πυρός έως τα τέλη της εβδομάδας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων - «Οι επιδρομές του δυτικού συνασπισμού έχουν προκαλέσει ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Ισλαμικό Κράτος».

«Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται σε ολοένα και πιο εντεινόμενο ρυθμό», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, εκπρόσωπος Τύπου του διεθνούς συνασπισμού στη Βαγδάτη, προσθέτοντας:
«Δεν έχουμε διαπιστώσει άμβλυνση της έντασης. Το αντίθετο, έχουν αυξηθεί περαιτέρω» οι βομβαρδισμοί».

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο αμερικανικός στρατός έχει καταγράψει την αυξανόμενη χρήση τακτικών αεροσκαφών, ρίψεις βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς και βαρελιών που μεταφέρουν εκρηκτικές ύλες από τα συριακά ελικόπτερα.

«Αυτή η επικίνδυνη περιφρόνηση των αμάχων δεν προσφέρει τίποτα άλλο από το να περιπλέκει την κατάσταση και να παρατείνει τις οδύνες των αμάχων», κατέληξε.

Οι επιδρομές του δυτικού συνασπισμού έχουν προκαλέσει ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Ισλαμικό Κράτος

Παράλληλα, οι βομβαρδισμοί αεροσκαφών του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον κτιρίων όπου το Ισλαμικό Κράτους φυλάσσει χρήματα έχουν προκαλέσει ζημία ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στην οργάνωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του συνασπισμού, ο Αμερικανός συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν.

Όπως τόνισε ο Γουόρεν, οι αεροπορικές επιδρομές σε σημεία αποθήκευσης και συλλογής μετρητών του έχουν στερήσει έσοδα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να προχωρήσει όμως σε εκτιμήσεις για το ακριβές ύψος του ποσού.

Αφού επισήμανε δε ότι από τα μέσα του Ιανουαρίου, τα αεροσκάφη του συνασπισμού έχουν πλήξει 10 σημεία στο Ιράκ και στη Συρία όπου φυλάσσονταν χρήματα του ΙΚ, ο Γουόρεν τόνισε επίσης πως οι προσπάθειες του συνασπισμού να πληγεί το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται να αποδίδουν, επικαλούμενος πρόσφατη ανακοίνωση της οργάνωσης, ότι εξαναγκάστηκε να μειώσει τις απολαβές των μαχητών της, με τις περικοπές να ανέρχονται στο 50% σε κάποιες περιπτώσεις.

Σχετικές ειδήσεις