ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Αύξηση της εγκληματικότητας στη Βικτώρια

Αυστραλία: Αύξηση της εγκληματικότητας στη Βικτώρια

Η εγκληματικότητα στη Βικτώρια αυξήθηκε κατά 8,1% κατά τον προηγούμενο χρόνο στη Βικτώρια όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Εγκλήματος.

Μάλιστα αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία είναι ότι αφενός αυξήθηκε ο αριθμός των δραστών νεαρής ηλικίας αλλά και οι κλοπές αυτοκινήτων.

Όπως ανέφεραν οι αρχές εκείνο που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι ενώ ο συνολικός αριθμός δραστών νεαρής ηλικίας δεν έχει αυξηθεί, έχει αυξηθεί ο αριθμός αυτών των δραστών που έχουν στο παρελθόν διαπράξει άλλο έγκλημα. Μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων το είδος του εγκλήματος σχετίζεται με την κλοπή είτε πρόκειται για κλοπή αυτοκινήτου, είτε για κλοπή από αυτοκίνητο ή για κλοπή σε σπίτι.

«Είναι μία τάση που παρατηρείται τα τελευταία έξι χρόνια και σχετίζεται άμεσα με την αύξηση της χρήσης του ναρκωτικού ice» ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας της πολιτείας κ. Graham Ashton.

Τα στοιχεία «δείχνουν» ότι η εγκληματικότητα στο κέντρο της Μελβούρνης μειώθηκε κατά 4% αλλά αυξήθηκε σε άλλες περιοχές. Πιο αναλυτικά στην περιοχή του Horsham στην επαρχιακή Βικτώρια η αύξηση ήταν της τάξης του 20%, ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Dandenong η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατά 20%.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ