ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε έναν φερόμενο ισλαμιστή

Γαλλία: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε έναν φερόμενο ισλαμιστή

Σε έναν φερόμενο ισλαμιστή, τον Γιουσέφ Ε., που έχει ήδη καταδικαστεί διότι ήθελε να μεταβεί στη Συρία για να συμμετάσχει στον τζιχάντ και για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι επρόκειτο να διαπράξει "βίαιες ενέργειες" στη Γαλλία, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σήμερα και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Αυτός ο Γαλλομαροκινός ηλικίας 28 ετών, πατέρας ενός μικρού κοριτσιού στο οποίο έχει δώσει το όνομα "Τζιχάντ", διώκεται για συμμετοχή σε μια εγκληματική οργάνωση με στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων, απάτη κι απόπειρα απάτης.

Συνελήφθη την Τετάρτη μαζί με δύο άνδρες και μία γυναίκα οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι και δεν θα διωχθούν σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με μία δικαστική πηγή.
"Η ακριβής φύση των σχεδίων του δεν έχει εξακριβωθεί σε αυτό το στάδιο, όμως υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός στοιχείων που συνηγορούν στις προθέσεις του" επισήμανε η πηγή.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, την Τετάρτη, οι αρχές δεν εντόπισαν κανένα όπλο.

Ο Γιουσέφ Ε. είναι γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας. Έχει καταγραφεί στα μητρώα για ριζοσπαστικοποίηση κι έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών, με έναν χρόνο αναστολή, τον Μάρτιο του 2014 καθώς σχεδίαζε ένα ταξίδι στη Συρία, μαζί με δύο φίλους του, τον Φαρές Φ. και τον Σαλά Γκ.
Αποφυλακίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο κι έκτοτε είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται σε ισχύ μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι που στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις