ΚΟΣΜΟΣ

Πύραυλοι από τη Συρία χτύπησαν το Κιλίς της Τουρκίας

Πύραυλοι από τη Συρία χτύπησαν το Κιλίς της Τουρκίας

Πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία έπληξαν τη Δευτέρα (11/04) τη μεθοριακή πόλη Κιλίς της Τουρκίας και όπως αναφέρουν πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν, υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Λίγο νωρίτερα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι το τουρκικό πυροβολικό έπληξε θέσεις του ΙΚ στη Συρία.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι NTV οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν βλήματα όλμων από την επαρχία Κιλίς εναντίον των τζιχαντιστών.

Ο βομβαρδισμός αυτός έγινε μία ημέρα αφότου η τζιχαντιστική οργάνωση ανακατέλαβε την πόλη Αλ Ράι της βόρειας Συρίας, απ' όπου οι άνδρες της είχαν εκδιωχθεί την περασμένη εβδομάδα από τους αντάρτες.

Το ΙΚ και το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία εκεχειρίας που επιτεύχθηκε στις 27 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Τον Φεβρουάριο, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στη Συρία, σε αντίποινα για πυρά προερχόμενα από την απέναντι πλευρά των συνόρων, όπως ανέφερε τότε το γενικό επιτελείο στρατού.

Οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν περιοχές της βόρειας Συρίας, σε ανταπόδοση για τους πυραύλους που έπληξαν νωρίτερα στην επαρχία Κιλίς.

Από τα πυρά που προήλθαν από το συριακό έδαφος τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι στην πόλη Κιλίς, σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών σε τουλάχιστον πέντε.

Περισσότεροι από ένας πύραυλοι πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκαν από τη Συρία και έπεσαν στο κέντρο της πόλης, κοντά σε ένα κτίριο όπου έχουν την έδρα τους οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Οβιδοβόλα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έπληξαν κατόπιν στόχους εντός της Συρίας.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν οι πύραυλοι προέρχονταν από περιοχές οι οποίες ελέγχονται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Τον Μάρτιο, η οργάνωση αυτή είχε βομβαρδίσει ξανά την περιοχή του Κιλίς, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.