ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιταλία θα εκπαιδεύσει τις ειδικές δυνάμεις της Λιβύης

Η Ιταλία θα εκπαιδεύσει τις ειδικές δυνάμεις της Λιβύης

Πηγές αναφέρουν ότι η Ιταλία θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής σε διεθνή αποστολή υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

«H Ιταλία θα συμβάλλει στην σταθεροποίηση και στην εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, αλλά δεν θα εμπλακεί σε άλλου είδους επιχειρήσεις», μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai, επικαλούμενη πηγές της κυβέρνησης Ρέντσι.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ιταλία θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής σε διεθνή αποστολή υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά ότι στερούνται βάσης οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρώμη ετοιμάζεται να στείλει 900 στρατιώτες της σε λιβυκό έδαφος.

Ο ιταλικός τύπος είχε κάνει, νωρίτερα, εκτεταμένη αναφορά στις πληροφορίες αυτές, τονίζοντας ότι οι στρατιώτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθουν για την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Όπως αναφέρουν, πηγές του ιταλικού υπουργείου Άμυνας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, θεωρείται πιθανόν η κάθε χώρα που θα συμμετάσχει στη διεθνή αποστολή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ να διαθέσει 200- 300 στρατιώτες.

Σχετικές ειδήσεις