Βομβαρδίστηκε μαιευτήριο στη Συρία – Φόβοι για μεγάλο αριθμό θυμάτων

Βομβαρδίστηκε μαιευτήριο στη Συρία – Φόβοι για μεγάλο αριθμό θυμάτων

Ένα μαιευτήριο στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, βομβαρδίστηκε κι υπέστη εκτεταμένες καταστροφές σήμερα (29/7), γνωστοποίησε η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children, που προσφέρει βοήθεια στο νοσοκομείο.

Με μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο για «θύματα».

Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι προς το παρόν γνωστός, δήλωσε εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Από την πλευρά της η ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» επιβεβαίωσε ότι ένα νοσοκομείο στην περιοχή Καφάρ Τακαρίμ στην επαρχία Ιντλίμπ βομβαρδίστηκε σήμερα με αποτέλεσμα να μην είναι «καν σχεδόν λειτουργικό καθώς υπέστη καταστροφές». Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν τραυματίες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν διευκρίνισε εάν τους βομβαρδισμούς εξαπέλυσαν αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων ή αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Το νοσοκομείο αυτό είναι το μοναδικό μαιευτήριο σε μια ακτίνα περίπου 110 χιλιομέτρων και κάθε μήνα παρέχει φροντίδα σε περίπου 1.300 γυναίκες και παιδιά. Τον περασμένο μήνα γεννήθηκαν 340 μωρά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Πολλά νοσοκομεία και κλινικές που βρίσκονται στις περιοχές τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες στη Συρία στοχοθετούνται από αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Συρίας, ιδίως στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι (βόρεια).

Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα νοσοκομεία εκστρατείας και μια τράπεζα αίματος επλήγησαν από βομβαρδισμούς σε διάστημα 24 ωρών στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι.