ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Υψηλή ραπτική στο Ρίο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Υψηλή ραπτική στο Ρίο

Η μία μετά την άλληκαταφθάνουνστο Ρίο της Βραζιλίαςοι αποστολές των αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως σε κάθε διοργάνωση έτσι και σ' αυτήν, τις εντυπώσεις αναμένεται -μεταξύ άλλων- να κλέψουν και οι στολές που φορούν στις τελετές έναρξης και λήξης οι αποστολές, άλλοτε με μοντέρνες γραμμές και ύφος, πιστές όμως στα εθνικά χρώματα και σύμβολα των χωρών, κι άλλοτε διατηρώντας το παραδοσιακό στιλ της κάθε χώρας.

Και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 πολλές είναι οι χώρες που «επιστράτευσαν» διάσημους και επιτυχημένους σχεδιαστές προκειμένου να σχεδιάσουν τις εμφανίσεις των κορυφαίων αθλητών τους στα στάδια του Ρίο.

O Ralph Lauren υπογράφει τις νέες στολές για την ομάδα των ΗΠΑ. Οι DSquared2 ανέλαβαν την ομάδα του Καναδά. Η Lacoste τους Γάλλους και η Stella McCartney την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Christian Louboutin ντύνει τους αθλητές της Κούβας και για πρώτη φορά σχεδίασε εκτός από παπούτσια και ρούχα. Ο Γάλλος σχεδιαστής υπογράφει τις στολές των αθλητών για τις επίσημες εκδηλώσεις εκτός γηπέδων και τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Φυσικά σχεδίασε και τα παπούτσια των αθλητών τα οποία κρύβουν μια κατακόκκινη σόλα, το διάσημο χαρακτηριστικό τού οίκου.