ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό-ΗΠΑ: Τραμπ και Πένια Νιέτο «συζήτησαν» για το τείχος στα σύνορα των δύο κρατών (Vid)

Μεξικό-ΗΠΑ: Τραμπ και Πένια Νιέτο «συζήτησαν» για το τείχος στα σύνορα των δύο κρατών (Vid)

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συζήτησε με τον Πρόεδρο του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, σχετικά με την πρότασή του να ανεγερθεί τείχος στα σύνορα των δύο κρατών, αλλά όχι σχετικά με την απαίτησή του Αμερικανού μεγιστάνα να το πληρώσει η μεξικανική κυβέρνηση.

Ο Τραμπ και Πένια Νιέτο έπειτα από συνομιλίες διάρκειας περίπου μιας ώρας στο μεξικανικό προεδρικό μέγαρο έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ και δέχθηκαν ερωτήσεις.

«Πράγματι συζητήσαμε για το τείχος, δεν συζητήσαμε για την πληρωμή του, αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αυτή ήταν μια προκαταρκτική συνάντηση, ήταν μια εξαίρετη συνάντηση», ανέφερε ο Τραμπ, η επίσκεψη-αστραπή του οποίου στο Μεξικό προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και επικρίσεων στη χώρα αυτή – κυρίως εναντίον του Πένια Νιέτο.

Στις δικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος του Μεξικού είπε πως τα σύνορα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ένας πόρος για την περιοχή. Εξάλλου, ανέφερε ότι η παράτυπη μετανάστευση από το Μεξικό προς ΗΠΑ έχει μειωθεί σημαντικά από την κορύφωσή της, που είχε καταγραφεί πριν από μια δεκαετία.

Νωρίτερα, ο Ενρίκε Πένια Νιέτο επισήμανε στον Τραμπ πως οι Μεξικανοί αξίζουν τον σεβασμό του, ενώ τόνισε πως θα συνεργαστεί με όποιο πρόσωπο κι αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ την 8η Νοεμβρίου, καλώντας παράλληλα να επιδιωχθεί μια εποικοδομητική διμερής σχέση.

Σχετικές ειδήσεις